Εξετάζεται η ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο από τον Ιούλιο

Το θέμα ένταξης της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο τέθηκε σε συνάντηση που είχε ο Επιμελητηριακός Ομιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών -ΕΟΑΕΝ με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, την Τετάρτη (16/1).

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ανέλυσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων και επεσήμανε τον ρόλο των Επιμελητηρίων ως αρωγών σε αυτή τη προσπάθεια.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων ενώ συμφωνήθηκε η εκπόνηση μελέτης εκ μέρους των -Επιμελητήριων Κρήτης- το Υπουργείο ήδη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες- η οποία θα καλύπτει τα τρία τελευταία χρόνια όπου θα αναφέρονται με αναλυτικά στοιχεία τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ΕΟΑΕΝ, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αν η μελέτη είναι εμπρόθεσμη και συνάδει με τις προϋποθέσεις θα είναι εφικτό να ενταχθεί και η Κρήτη πιλοτικά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο από 1/7/2019.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Γεώργιος Γιακουμάκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, ο Νικόλαος Ρεϊζάκης από το επιμελητήριο Ρέθυμνου και Β΄ αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, ο Εμμανουήλ Αλιφεράκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Εμμανουήλ Ζερβάκης από το Επιμελητηρίο Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ και ο Σταύρος Χατζηδημητρίου αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί