Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου απόψε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας.

Η συναυλία που θα γίνει στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου σήμερα, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ξεκινά στις 20:30, έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό και τίτλο  «MUSICA DIVINA». Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα κλασικής μουσικής σε αλληλουχία με γνωστά  Χριστουγεννιάτικα έργα. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα: Ave Maria-caccini, Corelli – Concerto grosso n. 8, Holly jazzy christmas,  Born on this day, Gloria in exelsis, Jingle-bell Rock, Μικρός Τυμπανιστής, O holly night, Πανελλήνια κάλαντα, Sleight Ride. Stille nacht  κ.α. Επίσης θα ακουστούν έργα για solo όργανα (βιολί, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα κλπ.) και Ορχήστρα. Την ορχήστρα απαρτίζουν Βιολιά, Βιόλες, Βιολοντσέλα, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα και τρομπόνι.

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου  απόψε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Giuseppe TARTINI (1692-1770): Concertino για κλαρινέτο και ορχήστρα εγχόρδων.

Διασκευή: Gordon Jacob

  1. Grave
  2. Allegro molto

III. Adagio

  1. Allegro risoluto

Σολίστ: Εβελίνα Χαρκοφτάκη, κλαρινέτο

Antonio VIVALDI (1678-1741): Από τις Τέσσερις εποχές: «O χειμώνας»

Κοντσέρτο αρ. 4 για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων σε φα ελάσσονα, Op. 8 No. 4, RV 297

Ι. Allegro non molto

  1. Largo

III. Allegro

Σολίστ: Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί

Joseph HAYDN (1732-1809): Κοντσέρτο αρ. 2 για βιολοντσέλο και έγχορδα σε ρε μείζονα, Hob. VIIb/2, (Οp.101)

  1. Allegro moderato

Σολίστ: Αναστασία Δεληγιαννάκη, βιολοντσέλο

Leroy ANDERSON (1908-1975):  Sleigh Ride

για Ορχήστρα εγχόρδων

Anonymous (16ος  αιώνας):   Greensleeves (Traditional Christmas Carol) για Ορχήστρα εγχόρδων

«White Christmas»   μουσική-στίχοι:  Irving Berlin (1888 -1989)

Σολίστ: Σταύρος Τσέλιος

«Angels we have heard on high» μουσική: James Chadwick

(1813 -1882)

στίχοι:  αγνώστου

Σολίστ: Ελισάβετ Αθανασοπούλου

Σταύρος Τσέλιος

Antonio VIVALDI (1678-1741): «Gloria in excelsis» Χριστιανικός ύμνος

Σολίστ:  Γιάννης Σαμπροβαλάκης

Jean- Joseph – MOURET (1682-1738): «Rondeau»

Σολίστ:  Γιάννης Σαμπροβαλάκης

«Silent Night»  μουσική: Franz Gruber (1786 -1863)

στίχοι:  Joseph Mohr (1792 -1848)

Σολίστ:  Ελισάβετ Αθανασοπούλου

Σταύρος Τσέλιος

 

«We three kings» μουσική-στίχοι: John Henry Hopkins (1820 -1891)

Σολίστ:  Ελισάβετ Αθανασοπούλου

Σταύρος Τσέλιος

Jeremiah CLARKE (1674-1707): «Trumpet Voluntary»

Σολίστ:  Γιάννης Σαμπροβαλάκης

Marc-Antoine CHARPENTIER (1674-1707): «Te Deum»

Σολίστ:  Γιάννης Σαμπροβαλάκης

«Gesu Bambino»  μουσική: Pietro Alessandro Yon (1886 -1943)

αγγλικοί στίχοι:  Frederick Herman Martens  (1874-1932)

Σολίστ:  Ελισάβετ Αθανασοπούλου

«Adeste Fideles»   μουσική: άγνωστος

στίχοι: John Francis Wade (1711 – 1786)

Σολίστ:  Ελισάβετ Αθανασοπούλου

Σταύρος Τσέλιος

Οι εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου είναι:

Μουσική επιμέλεια Alpha News 106,2 fm

10:30  Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παιχνίδι «Κουτάλα»- Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

11:00 – 13:00  Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece με θέμα: «Από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού έως τον αποθηλασμό του και η διατροφή της μητέρας που θηλάζει».

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι: Βίκυ Μπαζούλα -Παπαδάκη & Ειρήνη Μαρκάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International Ομάδα Κρήτης, Σύνδεσμος  Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece, www.lllgreece.org

12:30 – 16:30 Εκδηλώσεις των «Εμείς και Εμείς…pre games» για το κυνήγι των παιδιών!

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παιχνίδι «Κουτάλα»- Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

18:00 Κεντρική Σκηνή: Συναυλία της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με χριστουγεννιάτικη μελωδίες.  Στο πιάνο η Έλενα Περισυνάκη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου.

18:30  Ο ξυλοπόδαρος Θάνος κάνει το γύρο της πόλης και έρχεται για παιχνίδι με τα παιδιά στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

18:30  Στα «Καλούδια του Κάστρου»:  Ο Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» μαγειρεύει τα «Τόπια»- Ένα φαγητό από την περιοχή του Στείρωνα.

18:30 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: «Η περιπέτεια της Χριστίνας στον βυθό της θάλασσας;» από τη συγγραφέα Ντίνα Βασιλάκη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

19:00 Ο ξυλοπόδαρος Μojo τριγυρίζει στην πόλη και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:00  Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τραγούδια Δ. Σαββόπουλου, Θ. Μικρούτσικου, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη και άλλων σύγχρονων τραγουδοποιών και συνθετών.

Γιάννης Κασσωτάκης: τραγούδι – κιθάρα, Αλέξανδρος Κανακάκης: τραγούδι- πνευστά, Μανώλης Κανακάκης: τραγούδι – πιάνο

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

Με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Πρόκειται για μία διαδραστική αφήγηση με κάλαντα, θρύλους και παραμύθια της λαϊκής παράδοσης για τα δώρα των γιορτών! Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφήγηση: Ελεάνα Χατζάκη

Μουσική: Αλέξανδρος Κανακάκης

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου είναι:

Μουσική επιμέλεια music club 105,8 fm

10:30  Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παιχνίδι «Κουτάλα»- Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

11:00 Κεντρική Σκηνή: Θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κ. Ντίκενς από το ΚΔΑΠ Ασιτών σε διδασκαλία Αντώνη Διαμαντή.

17:00 Κεντρική Σκηνή: Παιδική θεατρική παράσταση από τη χορωδία Μαλεβιζίου. 17:30 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Σύλλογος Μικρασιατών «Άγιος Πολύκαρπος»- Σεμινάριο Μακραμέ.

17:30  Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παιχνίδι «Κουτάλα»- Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

18:00 Η εταιρεία Nature’s Gold προσφέρει ζεστό αφέψημα από κρητικά βότανα.

18:30  Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παρασκευή μπουγάτσας από τις «Φιλοσοφίες». 19:00 Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με καλαντιστάδες από τους «Κρείττονες» τραγουδούν τα παραδοσιακά κάλαντα στην πόλη και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:00 Κεντρική Σκηνή: «The Music of Crete Revisited».

Συντελεστές: Μαρία Κριτσωτάκη, Δημήτρης Στεφανάκης, Αντώνης Τσικανδηλάκης, Δημήτρης Νεονάκης, Γιάννης Ηλιάκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί