Κρήτη: Οι επιβάτες κατέβηκαν από το λεωφορείο για να κόψουν φυτό που εμπόδιζε την διέλευσή του

Απίστευτο περιστατικό την παραμονή των Χριστουγέννων, στο δρόμο για την θεία λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη στη Μαραθοκεφάλα. Επιβάτες λεωφορείου κατέβηκαν από το όχημα και κλαδέψουν με αλυσοπρίονο ένα μεγάλο φίκο, που εμπόδιζε τη διέλευση.

Ένας από τους επιβάτες καταγγέλλει…

Αφού πέρασε και η ημέρα των Χριστουγέννων, καταλαγιάσανε τα πνεύματα, ήρθαν άλλα πνεύματα, αυτά της Βηθλεέμ, που τα συναντάς μονάχα όταν είσαι ήρεμος.

Διότι πως να είσαι ήρεμος όταν έχεις παρανομία στο τετράγωνο; Έχουμε πει πολλάκις (ουχί Πολάκης, θου κύριε) πως τα φυτά και τα δέντρα των αυλών μας που βγαίνουν στον δημόσιο δρόμο τα κλαδεύουμε εμείς. Είναι ευθύνη των ιδιοκτητών.

Ένας φίκος όμως παρατημένος στο έλεος του καιρού θέριεψε, κανένας δεν τον κλάδεψε, και σε συνδυασμό με τα δεκάδες παρκαρισμένα οχήματα στον μικρό δρόμο που οδηγεί στο Σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας δημιούργησε πρόβλημα μίας ώρας και πολλά νεύρα.

Αφού βρήκαμε αλυσοπρίονο, το κλαδέψαμε, σκίσαμε και αχρηστάμε τα ρούχα μας, προκειμένου να περάσει το λεωφορείο και να απεγκλωβιστούν δεκάδες ΙΧ και εκατοντάδες άνθρωποι, σε μία ουρά που είχε ήδη φτάσει στην Σπηλιά (το χωριό).

Κύριε Μαλανδρακη, ήρθατε στην Θεία Λειτουργία και φύγατε πριν τα λεωφορεία και σαφώς πριν μπλοκάρει για πανω από 1 ώρα ο δρόμος. Οι αστυνομικές αρχές μάταια έψαχναν κάποιον δημοτικό λειτουργό να μας βρει ένα αλυσοπρίονο.

Γνωρίζατε πως παραμονή Χριστουγέννων θα σπεύσουν χιλιάδες κόσμου κι όμως δεν φροντίσατε να κάνετε μία βόλτα και να δείτε αν όλα θα κυλήσουν ομαλά, να καθαρίσετε τους δρόμους από φυτά, να κλαδέψετε δέντρα και να διασφαλίσετε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Φροντίστε τα επόμενα Χριστούγεννα να διασφαλίσετε την άψογη και απροβλημάτιστη πρόσβαση στους επισκέπτες σας, είτε οργανώστε ένα καλύτερο πλάνο για την πρόσβαση των επισκεπτών.

Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά.

Η απάντηση του Δημάρχου Πλατανιά

Με επιστολή του στο Parakritika.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, απαντά για το γεγονός:

Ο Δημος Πλατανια σε συνεργασία με την ενορία Σπηλιάς τις προηγούμενες μέρες επιμελήθηκε της καθαριότητας και του στολισμού του σπηλαίου και του ευρύτερου χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε αναλάβει την μονοδρόμηση των δρόμων και την αστυνόμευση τους.

Δυστυχώς πολλλοι επισκέπτες είχαν αφήσει τα αυτοκινητα τους εκατερωθεν του δρόμου με αποτέλεσμα να έχουν τα λεωφορεία πρόβλημα λόγω και της στενότητας των κοινοτικών δρόμων.

Αναφορικά με το κλάδεμα ιδιωτικών δένδρων, ειναι κάπως υπερβολικό -και για αυτό- να εγκαλείται ο δημος και όχι να επιμερίζονται οι ευθύνες και σε εμας ως δημότες…

Η αστυνομία που ήταν παρούσα επέβλεπε και παρεμβαίνε με οποιον τρόπο αυτή έκρινε σκόπιμο!

Αν ήθελαν κάτι από το δήμο θα μας καλούσαν, άλλωστε ο Τοπικος του χωριου ήταν παρών και αν τον αναζητούσαν στο κινητό θα μπορούσε να συνδράμει…

Καλες γιορτές με υγεία και την αναλογη υπομονή για όλους μας!!

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί