Εργατικό ατύχημα στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς

Στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς σημειώθηκε χτες ζημία σε τμήμα της άνω δομής σε έναν από τους τρεις απολήπτες – αποθέτες που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δύο εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει:

Χθες 11.12.2018, και ώρα 19:30 στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς σημειώθηκε ζημία σε τμήμα της άνω δομής σε έναν από τους τρεις απολήπτες – αποθέτες που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δύο εργαζομένων.

Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία εκτάκτων καταστάσεων του Σταθμού και σε πρώτη φάση απεγκλωβίσθηκε ο πρώτος των εργαζομένων και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Σταθμού στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εν λόγω εργαζόμενος φέρει θλαστικά τραύματα στα πλευρά του και παραμένει στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς μετά και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο δεύτερος εργαζόμενος απεγκλωβίσθηκε και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους.

Η Επιχείρηση διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στην αστοχία του μηχανήματος. Η βλάβη στο μηχάνημα το καθιστά επί του παρόντος μη λειτουργικό, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία του ΑΗΣ Καρδιάς με λιγνίτη.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΓΕΝΟΠ, αναφέροντας πως, ευτυχώς, η άμεση αντίδραση των συναδέλφων, της διοίκησης του σταθμού και των ανδρών της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα.

Τα αίτια του σοβαρού ατυχήματος θα αναλάβει να διερευνήσει επιτροπή της ΔΕΗ στην οποία και θα συμμετάσχει θεσμικά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ώστε να εντοπιστούν και να διορθωθούν –αν υπάρχουν – αδυναμίες και προβλήματα καθώς και να γίνουν όσα χρειάζονται προκειμένου οι συνάδελφοι μας να εργάζονται με περισσότερη ασφάλεια.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ εύχεται «περαστικά» στους δύο συνάδελφους που τραυματίστηκαν και ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης για την άμεση βοήθεια και αντιμετώπιση του περιστατικού, ενώ καλεί τους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας γιατί «δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί