Στο Καπετανάκειο κλιμάκιο του ΚΚΕ για την επίθεση φασιστών

Στο Καπετανάκειο βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με αφορμή την χθεσινή επίθεση φασιστών στο σχολείο.

Δείτε: Ηράκλειο: Καταγγέλουν την εισβολή ακροδεξιών κουκουλοφόρων στο Καπετανάκειο

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Πολυμελές κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, Ορφανό Στέλιο, περιφερειακό σύμβουλο και τον Κοκοσάλη Ανδρέα, γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση σήμερα 30/11 στο Καπετανάκειο γυμνάσιο-λύκειο με αφορμή την χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων-φασιστοειδών ενάντια στους μαθητές του σχολείου κατεβάζοντας το αντιφασιστικό πανό που είχαν αναρτήσει με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου έξω από το σχολείο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους μαθητές, τους συλλόγους γονέων και του συλλόγους καθηγητών και ανέδειξε την αγωνιστική στάση των μαθητών που δεν επέτρεψαν στα φασιστοειδή να κάμψουν το ηθικό τους αλλά και γύρισαν την πλάτη στη συκοφάντηση των τελευταίων ημερών γύρω από τις μαθητικές κινητοποιήσεις που διεξάγονται από την αρχή της χρονιάς.

Ο Μ. Συντυχάκης, συνεχάρη τους μαθητές για το γεγονός πως  έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και αιτήματα για ένα σχολείο που να μορφώνει και να μην εξοντώνει τους μαθητές, ενάντια στις εξαγγελίες Γαβρόγλου, αλλά και με έντονα αντιΝΑΤΟϊκά και αντιπολεμικά συνθήματα και που γύρισαν την πλάτη στα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα και δεν άφησαν το μίσος να μολύνει τις ψυχές τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν συντεταγμένα ενάντια στα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στην εθνικιστική και φασιστική δράση. Να μην υποκύψουν στις αντιδραστικές λογικές που κρύβουν την ουσία για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που “ανάβει” περισσότερο το φιτίλι του πολέμου στην περιοχή μας, ενισχύοντας την οικονομική – πολιτική – στρατιωτική παρουσία ΗΠΑ – ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. Εξέλιξη η οποία βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.

Επιπλέον, κάλεσε τους μαθητές να κάνουν δική τους υπόθεση το σύνθημα: Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών – Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια – Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!.

Τέλος, ο Μ. Συντυχάκης, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ κάλεσε όλους τους μαζικούς φορείς, το λαό του Ηρακλείου να καταδικάσουν τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστοειδών.

Επιπλέον, στηλίτευσε το γεγονός πως για ακόμη μία φορά το Καπετανάκειο σχολείο πλημμύρησε από τις έντονες βροχοπτώσεις εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης που εξελίσσονται εδώ και μία δεκαετία με την ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.  Σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί