Στην βουλή ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων του Έλους Χανίων από δυσπρόσιτα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος, σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων του χωριού Έλος του Νομού Χανίων.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρεται:|

Το καλοκαίρι του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε κατάργηση εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα από την κατηγορία των δυσπρόσιτων, μεταξύ αυτών και τα σχολεία του χωριού Έλους.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στις αλλαγές – αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που επιβάλουν κεφάλαιο και ΕΕ και υλοποιούνται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), προεξάρχουσας της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που διατείνεται ότι τάχα υλοποιεί αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ, προσπαθώντας να “θολώσει τα νερά” και να κρύψει την πολιτική της ευθύνη.

Στο Νομό Χανίων και έπειτα από τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, επανεντάχτηκαν στην κατηγορία των δυσπρόσιτων, το Σεπτέμβρη, τα σχολεία της Ασή Γωνιάς, του Ασκύφου και της Καντάνου.

Ωστόσο, από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκαν τα σχολεία του Έλους, που με βάση τα κριτήρια για τα δυσπρόσιτα (οργανικότητα, απόσταση από την έδρα του νομού, υψόμετρο συγκοινωνιακές συνθήκες, κ.ά.), βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση από τα υπόλοιπα σχολεία του νομού, που επανεντάχθηκαν. Σημειώνεται επίσης ότι στα σχολεία του Έλους φοιτούν συνολικά 45 μαθητές.

Ο αποχαρακτηρισμός επομένως των σχολείων του Έλους από δυσπρόσιτα θα σημάνει την υποβάθμισή τους, τη μη προτίμησή τους από τους εκπαιδευτικούς λόγω της κατάργησης των αυξημένων μορίων, τον κίνδυνο προοπτικά του κλεισίματός τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε να επανενταχθούν τα σχολεία του Έλους στην κατηγορία των δυσπρόσιτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί