Με τον υπουργό Παιδείας σε λίγο η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

Με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, θα συναντηθεί το απόγευμα η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης για τα θέματα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, με αφορμή και τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Η συνάντηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα, ενώ η αντιπροσωπεία θα έχει επίσης συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Μητροπολίτες Γορτύνης & Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης & Σητείας Κύριλλος, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Δημήτρης Μηλαθιανάκης.

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων θα γίνουν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ακολούθως, οι ιερείς της Κρήτης θα συναντηθούν με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με εκπροσώπους της Φώφης Γεννηματά (η οποία θα απουσιάζει στο εξωτερικό) και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. συνάντηση αναμένεται να υπάρξει και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα χρονικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί