Συμφωνία ΕΕ και Ισπανίας για το Γιβραλτάρ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβεβαίωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το Γιβραλτάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυριανή διάσκεψη της ΕΕ, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε για το Brexit, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η Βρετανία έδωσε σήμερα διαβεβαιώσεις στην ΕΕ ότι δεν θα επιμείνει στην μετάφραση της συμφωνίας αποχώρησης για το Brexit ως μιας δέσμευσης της ΕΕ να εφαρμόσει μία μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας στο Γιβραλτάρ, καθησυχάζοντας την Ισπανία για το ζήτημα αυτό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συστήσει την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit, την οποία η ΕΕ διαπραγματεύτηκε με την Βρετανία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του δήλωσε ότι «η αλληλεγγύη κι ο διάλογος είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος για την εξεύρεση λύσεων», μετά την συνομιλία που είχε σήμερα, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε πάντως σήμερα για την ανάγκη διορισμού ενός υπουργού που θα είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία μιας βρετανικής εξόδου χωρίς συμφωνία από την ΕΕ.

 

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί