Αποκάλυψη Κοέν: Ωμά ρατσιστικά σχόλια για τους μαύρους από τον Τραμπ

Δεν μας αποκάλυψε κάτι νέο ο Μάικλ Κοέν με τη συνέντευξή του στο Vanity Fair. Ο άλλοτε δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το πρώην αφεντικό του είναι ρατσιστής. Το ξέραμε.

Ωστόσο, τα ακριβή σχόλια του Τραμπ, έτσι όπως τουλάχιστον τα μετέφερε ο Κοέν, είναι ανατριχιαστικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον πλανήτη.

Λέει, λοιπόν, ο Κοέν: “Παρακολουθούσαμε τηλεόραση, κάτι από την προεκλογική εκστρατεία του 2016. Παρατήρησα ότι στη συγκέντρωσή μας ήταν σχεδόν μόνο λευκοί. Οι μαύροι είναι υπερβολικά ηλίθιοι για να με ψηφίσουν απάντησε”.

Μία άλλη φορά περνούσαμε από μία κακόφημη γειτονιά του Σικάγο για να πάμε στο ξενοδοχείο μας. “Μόνο μαύροι θα μπορούσαν να ζήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο” παρατήρησε τότε.

Το ιδιαίτερα εξοργιστικό σχόλιο το έκανε για τον Νέλσον Μαντέλα όταν ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής πέθανε: “Πείτε μου μία χώρα στην οποία ηγείται μαύρος που δεν είναι μ..ας. Πείτε μου έστω μία πόλη”.

Ο Κοέν, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για οκτώ συνολικά αδικήματα που αφορούν τους φορολογικούς νόμους των ΗΠΑ, έσπευσε να κάνει και την αυτοκριτική του. “Επρεπε να έχω φύγει νωρίτερα από κοντά του” ομολόγησε. Τώρα όμως είναι αργά…

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί