Καλώς τη Μαρία που θυμήθηκε την Κρήτη και την… εγκατάλειψή της!

Θυμήθηκε την Κρήτη και η Μαρία Σπυράκη, η άλλοτε δημοσιογράφος του Mega (στο ρεπορτάζ της ΝΔ) και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Μετά τον Κεγκέρογλου, τον Αυγενάκη, τη Ντόρα, την Όλγα, όλους και όλες αυτές που εκπροσωπούν την πολιτική που έφερε το μηδέν στο ενεργειακό της Κρήτης, ήλθε και η γαλάζια ευρωβουλευτής να μιλήσει όχι για τις καθυστερήσεις 40 χρόνων, αλλά για το ότι δε λύθηκε το πρόβλημα της Κρήτης τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Δείτε επίσης:

Φαρισαίοι τιμητές από τα σκοτάδια της Κρήτης…

Πονηρά, βάζει και το θέμα της ιδιωτικής εταιρείας που διεκδικεί να πάρει το έργο αντί του φορέα που συγκρότησε ο ΑΔΜΗΕ.

Η ερώτηση της κας Σπυράκη έχει ως εξής:

“Πορεία υλοποίησης Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε συνέχεια της τεχνικής συνάντησης των εκπροσώπων της Επιτροπής, των κυβερνητικών εκπροσώπων της Ελλάδος και της Κύπρου, των εκπροσώπων των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου καθώς και των εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης του έργου για το Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος «Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ» προκύπτει ότι, θα πρέπει να συσταθεί Τεχνική Επιτροπή, προκειμένου να καθορίσει τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές για την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας και της σκοπιμότητας του έργου από άποψη κόστους και ότι αποφασιστικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Τεχνικής Επιτροπής θα έχει ο Πρόεδρός της, ο οποίος, σύμφωνα με πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, θα προταθεί από τον ENTSO-E.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Γνωρίζει για ποιους λόγους υπήρξαν μέχρι τώρα καθυστερήσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στις προτάσεις της Επιτροπής για τη σύσταση Τεχνικής Επιτροπής αρμόδιας για τον καθορισμό των ελαχίστων τεχνικών προδιαγραφών του έργου;

2. Με ποια κριτήρια διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα του προταθέντος από τον ENTSO-E Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής και πόσο δεσμευτική είναι αυτή η πρόταση για τον τελικό διορισμό του;

3.Πότε προβλέπει η Επιτροπή να ολοκληρωθεί το έργο και τι θα γίνει με την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης στο μεσοδιάστημα;”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί