Βελτιωμένος ο καιρός στην Κρήτη την 28η Οκτωβρίου- Η πρόγνωση του Μ. Καρακατσάνη για το τριήμερο

Σε αντίθεση τελικά με τα όσα ήθελαν τα προγνωστικά μοντέλα στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, ήπιος θα είναι  ο καιρός στην Κρήτη το τριήμερο 26 έως 28 Οκτωβρίου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη:
Την Παρασκευή (26/10) ημέρα του Αγίου Δημητρίου θα έχουμε εξασθενημένους βόρειους ανέμους αρκετή ηλιοφάνεια με ψύχρα όμως αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.
Το Σάββατο (27/10) σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρο το νησί με τους ανέμους να στρέφονται σε νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις που δεν θα ξεπερνάνε όμως τα 3 με 5 Bofor ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Λόγω όμως των αυξημένων ποσοστών υγρασία και των ασθενών έως μέτριας έντασης νοτιάδων η ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες στην ενδοχώρα (ημιορεινά και ορεινά τμήματα).
Την Κυριακή (28η Οκτωβρίου), ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου, ο καιρός δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί.
Έτσι εκτός από κάποιες παροδικές τοπικές νεφώσεις, αρκετά ήπιος θα είναι ο καιρός με ασθενείς νοτιάδες λίγη σκόνη στην ατμόσφαιρα και σχεδόν αμετάβλητη την θερμοκρασία.
Και πάλι  όμως αρκετή προσοχή θα χρειαστεί σε όσους κινηθούν νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο, μιας και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.
Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο νησί μέχρι και τα μέσα  της επόμενης εβδομάδας με τους ανέμους να διατηρούνται απο νότιες διευθύνσεις που δεν θα ξεπερνάνε σε ένταση όμως τοπικά τα 4 με 5 bofor, και την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί