Καταγγέλλουν τα κρούσματα αυταρχισμού και καταστολής ενάντια σε μαθητές στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, μέσω της οποίας καταγγέλλει τα κρούσματα αυταρχισμού και καταστολής ενάντια σε μαθητές που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδικάζει τα κρούσματα αυταρχισμού και καταστολής που έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες μέσα στα Γυμνάσια και Λύκεια και στρέφονται ενάντια στους μαθητές.

Στο πνεύμα της αμφισβήτησης, από το υπουργείο παιδείας, της νομιμότητας της οργάνωσης του αγώνα των μαθητών, διευθυντές βάζουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες του μαθητικού κινήματος, αρνούνται την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, απειλούν με ποινές σε περίπτωση κινητοποιήσεων ενώ αλλού εξαντλούν την αυστηρότητα των ποινών με πολυήμερες αποβολές ή/και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος με διάφορες αφορμές στοχεύοντας στην τρομοκράτηση.

Ιδιαίτερα καταγγέλλουμε τις περιπτώσεις που η αστυνομία καλείται να κρίνει τη νομιμότητα των μαθητικών κινητοποιήσεων όπως έγινε π.χ στα Γυμνάσια Γουβών και Μοιρών καθώς και τις προληπτικές προσαγωγές μαθητών και ιδιαίτερα εκλεγμένων εκπρόσωπων τους όπως πχ στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι τυχαία, λίγες μέρες πριν τις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 29 Οκτώβρη σε όλη της χώρα και στο Ηράκλειο! Μόλις προχτές ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, εφευρίσκοντας “υποκινητές” και ακολουθώντας πιστά την αυταρχική πρακτική “νόμος και τάξη” των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την νομιμότητα των κινητοποιήσεων των μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

“Νομιμότητα” όμως στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, τα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια που συζητούν και κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάνει ακόμα πιο “εξοντωτικό” εξεταστικό κέντρο το Λύκειο, χτυπώντας τα όποια μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είχαν απομείνει.

Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και των γονιών να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους μαθητές που κινητοποιούνται!

Κάτω τα χέρια από το δίκαιο οργανωμένο αγώνα των μαθητών!

Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί