Κινητοποίηση ενάντια στη Γερμανοελληνική Συνέλευση

Με αφορμή τη διεξαγωγή της Γερμανοελληνικής Συνέλευσης 1-3 Νοεμβρίου στη Χερσόνησο, το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, καλώντας σε κινητοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις  του Γερμανού πρέσβη, σε τοπικό κανάλι, με αφορμή τη βράβευσή του από το Σύνδεσμο τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, όπου παίρνοντας θέση στο επίμαχο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, κατοχικού δανείου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχεται την οικονομική ευθύνη της χώρας του, αναγάγοντας το όλο θέμα σε…διαφωνία νομικής φύσεως μεταξύ των δύο χωρών (πάγια στάση της Καγκελαρίας και των θεσμικών εκπροσώπων της), αλλά ωστόσο παραδέχτηκε ότι: «…η χώρα μου, η Γερμανία ανταποκρίνεται στην ηθική της ευθύνη, σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.».

Θεωρούμε υποκρισία στο μέγιστο βαθμό, την οποιαδήποτε ανακοίνωση που συμπλέει με το παραπάνω πνεύμα,  μια και είναι ξεκάθαρο ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται και δε νοείται ηθική αποδοχή των εγκλημάτων πολέμου από τον αίτιο, χωρίς απόδοση και υλικών αποζημιώσεων. Μέχρι στιγμής λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και άλλων ιδιοτελών συμφερόντων της εκάστοτε άρχουσας τάξης της χώρας μας, η διεκδίκηση της απονομής δικαιοσύνης και των υλικών αποζημιώσεών της δεν ήταν εφικτή, καθιστώντας την Ελλάδα, τη μόνη χώρα που δεν έχει κατορθώσει να δικαιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και η ζημιά που υπέστη σε έμψυχο δυναμικό και υλικούς πόρους, λόγω του εκδικητικού μένους των κατακτητών εξαιτίας της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης του λαού μας, ήταν μια πρωτοφανής πανωλεθρία.

Ο γερμανικός λαός βρίσκεται  έτσι, εκτεθειμένος απέναντι στη χώρα μας, με αυτή τη διαχρονική πολιτική της ηγεσίας του. Πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα μας υφίσταται μια νέα οδυνηρή κατοχή από τη γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. που μετατρέπει νυχθημερόν την Ελλάδα σε αποικία χρέους.

Θεωρούμε τέλος, εσφαλμένη την επιλογή της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Χερσονήσου, της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, να συνδιοργανώσουν την 8η Γερμανοελληνική συνέλευση στη Χερσόνησο, υπηρετώντας έτσι τους ξενοδοχοκρατούντες, συναφή συμφέροντα και μικροπολιτικές βλέψεις, ακυρώνοντας την αξιοπρέπεια ενός λαού που διεκδικεί το δίκιο του και συντελώντας στην αποικιοκρατία που μαστίζει τη χώρα μας στα ασφυκτικά πλαίσια της γερμανοκρατούμενης πολιτικής της Ε.Ε.

Δηλώνουμε: καμία ανοχή στην αδικία και την υποταγή!

Καλούμε τον Ελεύθερο Έλληνα Πολίτη απ’ όλη την Κρήτη να συμμετέχει στη συγκέντωση διαμαρτυρίας στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο Lyttos Beach (έξω από τη Χερσόνησο , περιοχή Ανάληψης), στις 1 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ !!!! (Σας χρωστάει μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας την επιβίωσή του!)

 

«…Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός,

υποφέρει μια Χώρα

κι εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις,

προσφέρεις λόγια κενά…»

απόσπασμα από το ποίημα «Η ντροπή της Ευρώπης»  του Γκίντερ Γκρας (νομπελίστας Γερμανός συγγραφέας)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί