Ο αιγυπτιακός Τύπος για τη χθεσινή συνάντηση των υπ. Εξωτερικών Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου, στο Κάιρο

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του σημερινού αιγυπτιακού Τύπου για τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, Νίκου Κοτζιά, Σάμεχ Σούκρι και Νίκου Χριστοδουλίδη, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο Κάιρο.

Η «Egypt Indendent» μεταφέρει δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, σύμφωνα με τις οποίες «η τριμερής υπουργική συνάντηση εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του σχεδίου διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ αφρικανικής και ευρωπαϊκής ηπείρου, μέσω των τριών χωρών, υπό το πρίσμα των πρόσφατων ανακαλύψεων υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η συνεργασία στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της αλιείας και της τεχνολογίας των πληροφοριών».

Ενώ, «οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την τριμερή συνεργασία με την Αίγυπτο, μία συνεργασία που επιθυμούν έτι περαιτέρω να βελτιώσουν, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί