Κίνδυνος από ετοιμόρροπο κτίριο στο Ηράκλειο – Καμπανάκι από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Με επιστολή του προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων , κ. Ιωάννη Αναστασάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά και αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε Αντιδήμαρχε,

 

                               Σας μεταφέρουμε τα έντονα παράπονα  καταστηματαρχών αλλά και κατοίκων επί της οδού Αγ. Μηνά, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα όσον αφορά την ασφαλή διέλευση των πεζών όπου θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο αλλά και την ράμπα αναπήρων.

     Το διατηρητέο αλλά και ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Μηνά και Ιωαννίνων γωνία, με μια περίφραξη όπου καταλαμβάνει  όλο το πεζοδρόμιο και την ράμπα αναπήρων έχει ως αποτέλεσμα οι πεζοί , κυρίως ηλικιωμένοι , μητέρες με καρότσια και όσοι επισκέπτονται τα ιατρεία της  Euromedica να μην μπορούν να περάσουν και να αναγκάζονται να μπαίνουν στο δρόμο.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες όπου τοποθετήθηκαν κολωνάκια οι πεζοί κυριολεκτικά περπατούν πάνω στο δρόμο με τον κίνδυνο τροχαίου λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός , διπλής κατεύθυνσης και ευρείας κυκλοφορίας αφορμή τα έργα που γίνονται στο κέντρο της πόλης.

       Επίσης το κτήριο είναι ετοιμόρροπο με αποτέλεσμα συνεχώς να υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης από πέτρες μέσα στον δρόμο.

       Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του πεζοδρομίου με την μεταφορά εντός ορίων του οικοπέδου της περίφραξη του  καθώς και τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου για την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί