«Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας»: Μήνυση πολίτη για επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτίσμα (Φωτο)

Εδώ και 17 μήνες εγκαταλελειμμένο κτίσμα έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο – κοινώς ετοιμόρροπο, ωστόσο όπως καταγγέλλει πολίτης, οι αρμόδιοι αρνούνται να το κατεδαφίσουν, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, λόγω πολιτικών συμφερόντων

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε πολίτης του δήμου Γόρτυνας, όπως γνωστοποιεί με επιστολή του στο Candiadoc.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και 17 μήνες, στον οικισμό των Καπετανιανών του Δήμου, έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια υπηρεσία ένα κτίσμα πολλών ετών, εγκαταλελειμμένο, ως επικίνδυνο – κοινώς ετοιμόρροπο, από δομικής-στατικής άποψης και από άποψη υγιεινής. Για την αποσόβηση του κινδύνου πρέπει να κατεδαφιστούν και να απομακρυνθούν τα υλικά κατεδάφισης.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο πολίτης, οι παράγοντες του Δήμου, “παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας του όμορου ακινήτου, αδιαφορώντας πλήρως για τον ορατό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής, αρνούνται να το κατεδαφίσουν, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, λόγω πολιτικών συμφερόντων”.

“Πόσες ψήφοι θα χαθούν προεκλογικά από την οικογένεια των ιδιοκτητών είναι το πρώτο μέλημα. Η ανθρώπινη ζωή και η προστασία αυτής δεν έχει χώρο στο δικό τους κώδικα αξιών. Σε μια χώρα που από τύχη ζούμε, οφείλουμε τουλάχιστον να ρίχνουμε φως στα δικά τους τα σκοτάδια”, καταλήγει στην επιστολή του ο πολίτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί