To εμβατήριο της προσφυγιάς του Δ. Ζαϊμάκη, σήμερα στο Ηράκλειο

To εμβατήριο της προσφυγιάς, τη μουσική παράσταση «Φιλόπατρις», παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Ζαϊμάκης, ως απάντηση στο μείζον πολιτικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα της εποχής μας σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, Ανδρέα Κάλβου, Γιώργου Κοκκινίδη, του Πέρση ποιητή του 12ου αιώνα Χαφίζ και του Παναγιώτη Γεωργουδή, στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις σήμερα Παρασκευή στις 8,30 το βράδυ στο Φεστιβάλ Ηρακλείου «μια ιστορία 5+ 1 πολιτισμοί».

Θα τραγουδήσουν ο Κωνσταντίνος Ρασιδάκης και η Θεανώ Παπαδάκη ενώ θα συμμετέχει η μικτή χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη. Ταυτόχρονα ανακαλείται η συλλογική μνήμη της πόλης μέσα από την παρουσία απλών ανθρώπων που έδωσαν νόημα στην κοινωνική καθημερινότητα και στο ιστορικό γίγνεσθαι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ κάποιοι από αυτούς υπήρξαν και κοινωνικοί ήρωες.

Ο Δημήτρης Ζαϊμάκης έχει μελοποιήσει κατά καιρούς Καβάφη, Ελύτη, Εμπειρίκο, Βιζυηνό, Παπαδιαμάντη αλλά και από τους ξένους ποιητές στα αγγλικά και στα γερμανικά, Χέντερλιν, Ρεμπό, Μποντλέρ, Ντίλαν Τόμας, Τσέχοφ και φράσεις του Ντοστογιέφσκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί