Συνελήφθη ο άνδρας που είχε παρενοχλήσει και χτυπήσει γυναίκα δημοσίως στο Παρίσι

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, ένας ύποπτος για την υπόθεση ξυλοδαρμού τον Ιούλιο στο Παρίσι, μιας νεαρής γυναίκας, που προσπάθησε να απαντήσει στις αισχρολογίες του. Το βίντεο με το περιστατικό αναμεταδόθηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο άνδρας, που συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από μία ψυχιατρική κλινική «αντιστοιχεί στην περιγραφή του αναζητούμενου ύποπτου», δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Απομένει να πάει το θύμα για να τον αναγνωρίσει. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου για πράξεις που περιγράφονται ως «σεξουαλική παρενόχληση» και «ένοπλη βία».

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στο Facebook: μπροστά σε κάμερες ασφαλείας η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ διηγείτο οτι ένας άντρας της απευθύνθηκε με πολύ ταπεινωτικό και προκλητικό τρόπο σφυρίζοντάς της, κάνοντας άσχημα σχόλια, βγάζοντας προκλητικά την γλώσσα του, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της το προηγούμενο βράδυ, στα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Τότε του είπα -άντε ξεκουμπίσου – και συνέχισα το δρομο μου γιατί δεν ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να παραμένουμε σιωπηλοί» διηγείται η φοιτήτρια.

Αυτό όμως δεν άρεσε στον άνδρα ο οποίος την ακολούθησε και άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες.

Μετά την προβολή αυτού του βίντεο και τις συνεντεύξεις που έδωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η 22χρονη με την υποστήριξη ακτιβιστών φεμινιστών όπως οι Les Effrontées, δημιούργησε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα – «Nous Toutes Harcèlement»- Ολες εμείς που έχουμε παρενοχληθεί- για να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες γυναικών που έπεσαν θύματα επίθεσης στο δρόμο.

Οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί ψήφισαν στις αρχές Αυγούστου έναν νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας που θεσπίζει ως αδίκημα «την σεξιστική περιφρόνηση» για παρενόχληση στο δρόμο, το οποίο τιμωρείται με μεγάλο πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση:

enikos

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί