Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στο δεύτερο γύρο του US Open

Ο Τόμι Ρομπρέδο ήταν ικανοποιημένος και μόνο που κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό του US Open στα 36 του χρόνια. Ο Ισπανός τενίστας δεν βρίσκεται στο επίπεδο του παρελθόντος και το next big thing του τένις, ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί τόσο νωρίς από το US Open, αφού ήταν εμφανώς ανώτερος από τον αντίπαλό του.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ και όπως νωρίτερα η Μαρία Σάκκαρη, κατάφερε να προκριθεί… αέρα στον δεύτερο γύρο του αμερικάνικου Grand Slam, όπου τον περιμένει ο Ντανίιλ Μεντβέντεβ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει πάει στη Νέα Υόρκη για να προχωρήσει και να αφήσει το στίγμα του σε ένα ακόμη major τουρνουά, όχι να φύγει πρόωρα.

Η πρώτη νίκη του, λοιπόν, στο US Open είναι γεγονός, με τον 20χρονο να φορτσάρει τις στιγμές που πρέπει και να επικρατεί με με 6-3, 7-6 (1), 6-4 σε 2 ώρες και 33 λεπτά του πολύπειρου και αξιοσέβαστου για την πορεία του στα courts, Ρομπρέδο.

Πρόκριση Σάκκαρη

Ήταν το φαβορί απέναντι στην Άσια Μουχαμάντ και το επιβεβαίωσε. Η Μαρία Σάκκαρη με μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε με 6-3, 6-3 επί της Αμερικανίδας και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του US Open.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με δύο απανωτά break. Αρχικά η Σάκκαρη «έσπασε» το σερβίς της Μουχαμάντ, για να απαντήσει αμέσως η Αμερικανίδα για το 2-2. Μάλιστα, η Μουχαμάντ κράτησε και το σερβίς της στη συνέχεια για να προηγηθεί με 2-3.

Η συνέχεια όμως ανήκε εξ’ ολοκλήρου στην Σάκκαρη. Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν σταθερή στο σερβίς της και με δύο break στα επόμενα τέσσερα games κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3.

Με «break» ξεκίνησε και το δεύτερο σετ. Πρώτα το έκανε η Σάκκαρη για να ακολουθήσει εκείνο της Μουχαμάντ για το 1-1. Από εκεί και πέρα όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλο της.  Το σερβίς της παρέμεινε σταθερό και με 6-3 κατέκτησε και το δεύτερο σετ παίρνοντας μαζί και την πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο η αντίπαλος της θα είναι και πάλι από της ΗΠΑ, αφού η Σάκκαρη περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στις Μπρέγκλ και Κένιν για να μάθει με ποια θα παίξει στις “64” του τουρνουά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί