Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Ηρακλείου για τα πλημμυρικά φαινόμενα

Οριοθέτηση και διευθέτηση του Γιόφυρου

Με επίκεντρο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Λεονταράκη και εκπροσώπων των υπηρεσιών και φορέων που μετέχουν στο Όργανο.

«Κάνουμε εγκαίρως τον προγραμματισμό και σήμερα απλώς επικαιροποιούμε το σχεδιασμό μας», δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης, συμπληρώνοντας πως τη φετινή χρονιά δόθηκαν πόροι από το πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων για να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες. Σημείωσε δε πως υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που θα εξελιχθούν, αρκεί να μην είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται μια φορά κάθε αιώνα.
Αναφερόμενος στην προστασία του Γιόφυρου, τόνισε πως «τα 800.000 ευρώ που πήραμε ως χρηματοδότηση μετά τα γεγονότα στην Μάνδρα, διατίθενται στη μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του ποταμού Γιόφυρου και στόχος μας είναι, να κάνουμε το Γιόφυρο από κατάρα, ευλογία».

Όπως εξήγησε, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, σήμερα ο ποταμός Γιόφυρος είναι οριοθετημένος μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό, αλλά θα χρειαστεί επανέλεγχος καθώς και τα αρκετά σημαντικά έργα που έχουν γίνει από την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων απαιτούν συντήρηση η οποία και θα γίνει όπως και οι κατεδαφίσεις. «Έχουμε καταγράφει όλα τα καταπατημένα ηλεκτρονικά κι αυτές τις μέρες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιαδάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Λεονταράκης κατά τη συνεδρίαση του οργάνου υπογράμμισε πως δεν αρκεί μόνο η Περιφέρεια και η Αυτοδιοίκηση ευρύτερα να έχουν αρμοδιότητες, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται κι από τους απαραίτητους πόρους για να μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη πολιτική προστασία. Αναφέρθηκε δε στην καλή συνεργασία που έχει διαμορφωθεί με τους δήμους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και στις επισκέψεις που κάνει σε όλη την Κρήτη, συμμετέχοντας στις αντίστοιχες συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί