Ηράκλειο: Οι κάτοικοι κατέλαβαν το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν (Φωτο)

Σε κατάληψη του Δημαρχείου στο Ασήμι προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 μια ομάδα κατοίκων από τις Ατσιπάδες του Δήμου Γόρτυνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια εικόνα που έχει το αγροτικό οδικό δίκτυο, με συνέπεια να μην μπορούν να μεταβούν στις περιουσίες και στα ποιμνιοστάσια τους και να κινδυνεύει η ζωής τους.

Από νωρίς το πρωί έφτασαν στο Δημαρχείο αναζητώντας τον αντιδήμαρχο της ενότητας κ. Σέγκο Κώστα, ο οποίος, όμως, βρισκόταν εκτός γραφείου σε σύσκεψη στους Αγίους Δέκα ως προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του Δήμου για θέματα του αντικειμένου του.

Παρότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και διαβεβαίωση από την πλευρά του προς τους συγκεντρωμένους ότι τα μισθωμένα μηχανήματα τις επόμενες μέρες θα μεταβούν στις Ατσιπάδες και θα αρχίσουν τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων, προκειμένου να λήξει η κατάληψη, αυτό δεν έγινε άμεσα, καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν διαλύθηκαν, αντιθέτως μάλιστα ειδοποίησαν τηλεφωνικά την εφημερίδα «Άποψη του Νότου” και το ειδησεογραφικό site «apopsilive.gr” για να κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δηλώσεις τους μας τόνισαν ότι παρόμοιες διαβεβαιώσεις λαμβάνουν δύο χρόνια τώρα, διάστημα στο οποίο δεν έχει γίνει καμία συντήρηση των αγροτικών δρόμων, οι οποίοι όπως μας είπαν σε πολλά σημεία είναι αδιάβατοι και άκρως επικίνδυνοι. Επανειλημμένα έχουν ενοχλήσει και μέσω του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου των Άνω Ακρίων και απευθείας τους αρμοδίους στο Δήμο, που όμως πέρα από υποσχέσεις δεν έχουν κάνει το παραμικρό, όπως μας είπαν.

Η αγανάκτησή τους μάλιστα ήταν και ο λόγος που τους οδήγησε σήμερα στο να κλείσουν το Δημαρχείο, ώστε να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες, μήπως και με την ενέργεια αυτή ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και εισακούσουν τα αιτήματά τους.

Εκτός βέβαια από τους αγροτικούς δρόμους, που είναι πρώτη προτεραιότητα, υπάρχουν και άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις Ατσιπάδες αλλά και στα υπόλοιπα χωριά που συναπαρτίζουν την τοπική κοινότητα, τα οποία έχουν κατά καιρούς τεθεί υπόψιν της δημοτικής αρχής, χωρίς να έχουν δοθεί ικανοποιητικές λύσεις.

Κάτοικοι από τις Ατσιπάδες απέκλεισαν το Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη συντήρησης στο αγροτικό δίκτυο και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Επιγραμματικά μας ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας καυτηριάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι η δημοτική αρχή επιλεκτικά ανοίγει γεωτρήσεις σε χωριά που έχουν νερό και δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα, αφήνοντας σε «δεύτερη μοίρα” εκείνα που οι κάτοικοι τους στερούνται το νερό, όπως είναι το διαμέρισμα των Άνω Ακρίων. Ενώ δεν υπάρχει καθόλου νερό για άρδευση των καλλιεργειών, καθώς η λιμνοδεξαμενή παραμένει εδώ και χρόνια κατεστραμμένη και λεηλατημένη έχοντας τεθεί εκτός λειτουργίας.

Για όλα αυτά τα θέματα που τους απασχολούν ζητούν, όπως μας είπαν, ακρόαση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, παρουσία και του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυσή τους.

Μετά και από τηλεφωνική παρέμβαση και δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Νίκου Σχοιναράκη, οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν να αποχωρήσουν στη 13.00 το μεσημέρι, ανοίγοντας την πόρτα του Δημαρχείου, με την προϋπόθεση ότι τα μηχανήματα θα βρίσκονται Δευτέρα πρωί-πρωί στις Ατσιπάδες και θα καθαρίζουν τους αγροτικούς δρόμους.

Μέχρι τη Δευτέρα λοιπόν τα νεότερα….

apopsilive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί