«Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018»: Όλες οι εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου για το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018».

Σάββατο 4 Αυγούστου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σάββατο 04 Αύγουστου 2018 και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

  • Η ομάδα θεάτρου “Σιντορέ και Ντορεμί” παρουσιάζει την μουσική παράσταση “Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι” για να δούμε όλοι τη γραμματική με άλλο μάτι!

Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη από τις εκδόσεις Ίτανος. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. 

  • Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη   «Τη γης κεντρίζω να γενεί όλος ο κόσμος Κρήτη»

Στο δεύτερο μέρος συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα των Γρηγόρη Σαμόλη και Γιάννη Σωπασή ή Βρουβογιάννη και χορεύουν μέλη του Ομίλου Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη, ευαισθητοποιώντας και προσκαλώντας τους θεατές να ανακαλύψουν, να βιώσουν, να χαρούν και να διασώσουν το θησαυρό της Κρητικής Μουσικοχορευτικής Παράδοσης!                                                                                                                                                 

  Επιμέλεια & παρουσίαση εκδήλωσης, Δρ. Μαρία Χναράκη

Συνδιοργανωτές:

  • Δήμος Ηρακλείου
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών
  • Όμιλος Λάζαρου & Μανόλη Χνάρη

 

Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα παιδικά χωριά SOS.

«ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» Σάββατο 04 και Κυριακή 05 Αύγουστου 2018 ώρα 21:30  στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε συμπαραγωγή με το   ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, το  ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και  Α. Μ. Τέχνη Χώρος παρουσιάζουν την κωμωδία του Αριστοφάνη

Ένα έργο για τη θέση –και τις θέσεις– των γυναικών, για τη διεκδίκηση της προσωπικής ταυτότητας, για το δικαίωμα στην πολιτειακή ισότητα, ένα έργο για την κρίση των αξιών, τη φύση και τον νόμο. Και πάνω απ’ όλα, ένα έργο που, με όπλο το θέατρο και το χιούμορ, δίνει άπειρες δυνατότητες στον ηθοποιό να πρωταγωνιστήσει ως πολιτικό ον στη σκηνή της κωμωδίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Ενδυματολόγος: Άγγελος Μέντης
Σκηνογράφος: Μαγδαληνή Αυγερινού
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Δεντάκης
Μουσική διδασκαλία – Μουσικός: Αναστάσης Σαρακατσάνος

Βοηθός σκηνογράφου: Τζίνα Ηλιοπούλου

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου (Μνησίλοχος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ευριπίδης), Γιώργος Χρυσοστόμου (Αγάθωνας, Τοξότης), Γιώργος Παπαγεωργίου (Υπηρέτης Αγάθωνα, Κλεισθένης)

Θεσμοφοριάζουσες: Νάντια Κοντογεώργη  (1η γυναίκα), Μαρία Κατσανδρή (2η γυναίκα), Άντρη Θεοδότου (3η γυναίκα), Ελένη Ουζουνίδου (Κηρύκαινα), Βαλέρια Δημητριάδου, Σοφία Κακουλίδου, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Σαρρή, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αντιγόνη Φρυδά.

 

Είσοδος:15 €

Μειωμένο: 12 €

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  «ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ»  Σάββατο 04 Αύγουστου 2018 Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»  Ώρα έναρξης: 21:30              

        

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα. 

Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

 

    Προπώληση: 10€

Είσοδος: 12€

Κυριακή 6 Αυγούστου

Η Μουσικοθεατρική παράσταση «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης… ο Ρεμπέτης και ο Σερ»  που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 ακυρώνεται  λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο Μουσικό Σχήμα.

 

«ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ» Δευτέρα 06 Αύγουστου 2018 και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει την κωμωδία του Neil Simon «Ένα Παράξενο Ζευγάρι».

Νέα Υόρκη. Δύο φίλοι, εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, αποφασίζουν να συγκατοικήσουν μετά από τους ναυαγισμένους  γάμους τους.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν διαπιστώσουν ότι ο ένας είναι αφόρητα ακατάστατος και ο άλλος νοσηρά τακτικός. Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Σάιμον φιλοτεχνεί μια εικόνα της σύγχρονης Αμερικής, όταν το περίφημο αμερικάνικο όνειρο έχει πια ξεθωριάσει…

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Παραουλάκης

Σκηνικά:  Σίμος Χριστοδούλου

Κοστούμια:  Γιασμίν Τιμότίγιεβιτς

Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δομήνικος Ταβερναράκης, Τάσος Καϊσαρλής, Σίμος Χριστοδούλου, Κώστας Φραντζεσκάκης,  Γιάννης Παραουλάκης, Ρένα Πασπάτη, Γιασμίν Μεραμβελιωτάκη

Σκηνοθεσία: Σίμος Χριστοδούλου

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ»

Αφιέρωμα στον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ «60 Χρόνια από τον Θάνατο του 1904 – 2018» Δευτέρα 06 Αύγουστου 2018 ώρα 21:30 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

Η Χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» παρουσιάζει τραγούδια του Μ. Σουγιούλ

Του πολυγραφότερου συνθέτη Ελληνικής ελαφριάς Μουσικής του Μεσοπολέμου

Στο πιάνο ο Βαγγέλης Σαμαράκης

Συνοδεία Μικρού ορχηστρικού Συνόλου

Επιμέλεια προγράμματος, Μουσική διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου

Είσοδος: 5€

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί