Για τις διακοπές ρεύματος λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ηρακλείου, σχετικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώθηκαν εχθές λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στο Ηράκλειο.

Δείτε: Ο καύσωνας έφερε και διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε η γύμνια του αστικού κράτους σε ακραίες καιρικές συνθήκες καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και διακοπές ρεύματος για αρκετές ώρες σε περιοχές του Ηρακλείου.

Με τις χθεσινές διακοπές ρεύματος επιβεβαιώνεται πως δεν μπορούν να υπάρχουν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας όταν λείπει προσωπικό και το δίκτυο δεν συντηρείται. Επιπλέον, η σοβαρή έλλειψη προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ, συμβάλλει στην όξυνση αυτού του προβλήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα ηλεκτροδότησης να λειτουργεί σε οριακό σημείο, και οποιοδήποτε πρόβλημα, έστω και μικροβλάβη θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα ακόμα και μπλακ-αουτ. Μετά από δεκαετίες εξηλεκτρισμού της χώρας, φτάσαμε στο σημείο να εξετάζεται και η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας! Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο θα επιδεινώσει την σημερινή κατάσταση αλλά έχει ήδη κάνει το ρεύμα ένα απλησίαστο εμπόρευμα για την λαϊκή εργατική οικογένεια.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου της Ενέργειας που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην ΔΕΗ με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί