Πώς ο Μ. Κεφαλογιάννης “αδειάζει” Ντόρα- Αυγενάκη για τις εξαλλοσύνες τους στον ΒΟΑΚ! (εικόνα)

Και τι δεν είπαν η Ντόρα Μπακογιάννη, υπεύθυνη της ΝΔ στην Κρήτη, και ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, για τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, μετά τη δημοπράτηση των δυο πρώτων τμημάτων του ΒΟΑΚ, μετά από δεκαετίες απραξίας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Τί… άφρονα, τον είπε ο Αυγενάκης,  με ένα ακόμα… “διάγγελμά” του!

Ανάλογη ήταν η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη που επικαλέστηκε την… εντιμότητα της ΝΔ για να πειστούν οι Κρητικοί ότι ο αδελφός της, αν γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει τον ΒΟΑΚ (που δεν έκαναν 40 χρόνια)!

Σα να αφηνίασαν και οι δυο επειδή το έργο κινείται και δεν είναι στάσιμο όμως ήταν 40-50 χρόνια!

Απάντηση βέβαια έδωσε με μια παρέμβασή του ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Θραψανιώτης, που δήλωσε ότι από το 1968 που ξεκίνησε το έργο του ΒΟΑΚ μέχρι σήμερα έγιναν… 51 χιλιόμετρα, δηλαδή χρόνος και χιλιόμετρο!

Την καλύτερη απάντηση την πήραν από τον συνάδελφό τους στη ΝΔ, ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που με μια δήλωσή του χθες υποστήριξε το έργο, αν και ο ίδιος επανέλαβε τη γνωστή θέση του υπέρ της επιβολής διοδίων.

Διαβάστε τη δήλωση, που ουδεμία σχέση έχει με τις έξαλλες φωνές Ντόρας και Αυγενάκη:

«Το Νησί μας, η Κρήτη παραμένει η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα με το πλέον απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο. Ένα οδικό δίκτυο όπου θρηνούμε κάθε χρόνο δεκάδες αθώα θύματα.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου κλειστού τύπου από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία που θα συμβάλλει στην Ανάπτυξη όλης της Κρήτης πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Να ξεφύγει από τα μονοπάτια εξαγγελιών και αγνών προθέσεων.

Ο ΒΟΑΚ μπορεί να αποτελέσει ένα έργο ΣΔΙΤ. Η βασική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς και αν απαιτηθεί να βρεθεί ένα μικρό ποσοστό χρηματοδότησης από άλλους πόρους. Και ασφαλώς, αν χρειαστεί ένα τμήμα να χρηματοδοτηθεί από τους χρήστες των υπηρεσιών του νέου αυτοκινητοδρόμου. Λαμβάνοντας, ασφαλώς, σχετική πρόνοια για τους μόνιμους κατοίκους.

Επιτέλους, πρέπει να τερματιστούν οι ψευδαισθήσεις δεκαετιών, να σιγήσουν οι φωνές λαϊκισμού.

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το μεγάλο έργο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην Ανάπτυξη της Κρήτης.»

 

Δείτε επίσης

Σπίρτζης από το Ηράκλειο: Δεν θα έχει διόδια ο ΒΟΑΚ – Πόσο χρόνο θα χρειαστεί (Φωτο)

Πώς… “σκύλιασε” με τον Σπίρτζη ο Αυγενάκης επειδή ξεκίνησε ο ΒΟΑΚ!- Η επίθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς! (βίντεο)

 

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για τις εξελίξεις με τον ΒΟΑΚ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί