Στις Πρέσπες αύριο η υπογραφή της συμφωνίας Αθήνας- Σκοπίων

Σε ένα μαγευτικό τοπίο σταυροδρόμι πολιτισμού τριών χωρών Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Αλβανίας αναμένεται να υπογραφεί αύριο, η ιστορική συμφωνία επίλυσης του «Μακεδονικού», ένα σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ της Κυριακής, η Ελλάδα κατοχυρώνει, άνευ αμφισβητήσεων, την ιστορική κληρονομιά και παράδοση της Μακεδονίας των αρχαίων χρόνων, ως συνέχεια των μετονομασιών του αεροδρομίου και της εθνικής οδού της γείτονος και φυσικά της μετονομασίας της Εκκλησίας με την υπαγωγή της στο Πατριαρχείο.

Αύριο στις Πρέσπες, ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Ντιμιτρόφ μαζί με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ζ. Ζάεφ ανοίγουν μια νέα σελίδα στην Ιστορία της περιοχής. Η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελετή υπογραφής θα παραβρίσκονται εκτός των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, ο Ειδικός Διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πιθανόν να παραβρεθεί και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί