Στη Βουλή η δικογραφία για τα 7 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις 22 παράνομες προσλήψεις Γεωργιάδη

Στη δικογραφία περιέχονται και τα πορίσματα του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου που αφορούν τους ελέγχους για τα φυσικά πρόσωπα – Προκύπτει ότι τελέστηκε σωρεία παράνομων πράξεων προκειμένου να εμφανιστούν ως νόμιμες 22 παράνομες προσλήψεις που έγιναν επί υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», διαβιβάστηκε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή διά του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή η δικογραφία με το έγγραφο του εισαγγελέα Διαφθοράς που περιέχει τις διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον επτά στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία βαρύνονται πλέον με σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι σοκαριστικές αν σκεφτεί κανείς ότι αφορούν στελέχη του Δημοσίου που -άγνωστο με ποιων την εντολή ή/και την ανοχή- είχαν στήσει πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Μέσα στη δικογραφία περιέχονται και τα πορίσματα του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) που αφορούν τους ελέγχους για τα φυσικά πρόσωπα. Προκύπτει ότι τελέστηκε σωρεία παράνομων πράξεων προκειμένου να εμφανιστούν ως νόμιμες 22 παράνομες προσλήψεις που έγιναν επί υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν η δικογραφία έχει σκοντάψει και σε πολιτικά πρόσωπα, οπότε στην περίπτωση αυτή και το συγκεκριμένο σκέλος θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Η ομάδα αυτή κατείχε επιτελικές θέσεις στον φορέα υγείας και παραμένει ερώτημα το τι θα ανακαλύψει από εδώ και πέρα ο έλεγχος στα πολύ καυτά ζητήματα του πώς έγινε η διαχείριση των εκατομμυρίων που πέρασαν στους λογαριασμούς του φορέα είτε ως κρατικό χρήμα είτε ως δάνεια είτε ως χορηγίες. Ποιοι και πώς έκαναν τις αμαρτωλές συμβάσεις με εταιρείες και συγκεκριμένα ΜΜΕ, ποια τιμολόγια αποτυπώνουν πραγματικές οφειλές και ποια εικονικές, ποιες και πόσες προσλήψεις προώθησε η συγκεκριμένη ομάδα κ.λπ.

Σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία περιγράφουν την κάθε ενέργεια των επιθεωρητών, τη μεθοδολογία, τους ενδελεχείς ελέγχους, τη διασταύρωση στοιχείων και τις μαρτυρικές καταθέσεις, μια ομάδα διοικητικών στελεχών και μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάστηκαν και φέρονται να υπεξήγαγαν και να νόθευσαν επίσημα έγγραφα και πρακτικά του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ακόμα και τις γνήσιες υπογραφές των επικεφαλής του φορέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί