Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο

«Λουκέτο» για 48 ώρες έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο γνωστό εστιατόριο «Βαρούλκο», το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά.

Η απόφαση της ΑΑΔΕ, ωστόσο, έγειρε την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν διαπράχθηκε καμία παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η υπόθεση «αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού για γκρουπ τουριστών που παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο. Το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό εκδόθηκε κανονικά».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η διαρροή περί δήθεν ελέγχου ταμειακής μηχανής είναι παντελώς αναληθής, όπως προκύπτει από τα δελτία ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία».

Μάλιστα, εξηγεί ότι «με το συγκεκριμένο γραφείο η εταιρεία έχει πολυετή συνεργασία και όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, όπως αποδεικνύεται από τα 50 και πλέον παραστατικά μέχρι σήμερα».

Το «Βαρούλκο», όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «εδώ και 30 χρόνια στηρίζει τoν τουρισμό και την εθνική οικονομία, τιμά την ελληνική γαστρονομία, απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και ασφαλιστικές εισφορές».

Μάλιστα, η εταιρεία διαμηνύει ότι «θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ενάντια σ’ αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί