Κρήτη: Διαμαρτύρονται οι κρατούμενοι και δεν μπαίνουν στα κελιά τους

Έξω από τα κελιά τους παρέμειναν το μεσημέρι της Πέμπτης οι κρατούμενοι των φυλακών υψίστης ασφαλείας στην Αγιά Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την επιχείρηση που έλαβε χώρα, μετά την αποτροπή απόδρασης αλλοδαπού συγκρατούμενου τους, που είχαν σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος, το βράδυ της Τετάρτης, σε όλους τους χώρους των φυλακών.

Δείτε: Βαρυποινίτης επιχείρησε να αποδράσει από φυλακή της Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του kriti24.gr, οι κρατούμενοι παρέμειναν στην αυλή του σωφρονιστικού καταστήματος, διαμαρτυρόμενοι για την έρευνα που πραγματοποίησαν στα κελιά τους άντρες της σωφρονιστικής υπηρεσίας, της εξωτερικής φρουράς και ειδικών δυνάμεων δυνάμεων της αστυνομίας. Στις έρευνες συμμετείχε και ο εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση απόδρασης εμπλέκεται αλλοδαπός βαρυποινίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, για να δώσει κατάθεση.

Το κλίμα πάντως εντός του χώρου των φυλακών, παρά την άρνηση των κρατουμένων να μπουν στα κελιά τους, παραμένει ήρεμο και χωρίς εντάσεις.

Πρόκειται για μία συνηθισμένη μορφή διαμαρτυρίας των κρατουμένων, που λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε φορά που γίνεται ανάλογη επιχείρηση έρευνας στα κελιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί