Τι συμφωνήθηκε για εργασιακά και επιδόματα

Δεν θα υπάρξει προσβολή του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, διαβεβαιώνουν πηγές του υπ. Εργασίας.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στη σημερινή συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς, έγινε αποδεκτός ο μηχανισμός που πρότεινε η ελληνική πλευρά, ώστε να διενεργείται ο έλεγχος για την κάλυψη, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημείο στο οποίο έχουν συμφωνήσει και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Διευκρινίζουν δε ότι πρόκειται για έναν συγκεκριμένο μηχανισμό για τη μέτρηση του 51%, προκειμένου να επεκτείνεται μία κλαδική σύμβαση.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπό συζήτηση παραμένει το θέμα της διαιτησίας. Όπως διαβεβαιώνουν, έχει γίνει αποδεκτό ότι δεν θα υπάρξει καμία προσβολή του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, με βάση και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Εργασίας, στόχος είναι να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις για την ενίσχυση του προηγούμενου σταδίου, που είναι η μεσολάβηση. «Δεν έχει κλείσει οριστικά αυτό το θέμα, συζητάμε παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη μεσολάβηση, προκειμένου τα μέρη να ενθαρρύνονται να προχωρήσουν στη σύναψη μίας συλλογικής σύμβασης και να μην καταφεύγουν εύκολα στη διαιτησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Σε σχέση με το ασφαλιστικό, όπως αναφέρουν, η συζήτηση αφορούσε πλήρως την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί