Κρήτη: Κλάδεψαν… αλλά δεν μάζεψαν (Φωτογραφίες)

Για δυο 24ωρα τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, που βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου στα Χανιά, παραμένουν εσώκλειστα στις τάξεις τους χωρίς να έχουν πρόσβαση στην παιδική χαρά.

Αιτία τα κλαδιά που έχουν συσσωρευτεί στην είσοδο της παιδικής χαράς, τα οποία και άφησαν εκεί οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Χανίων από εχθές το πρωί.

Όλα άρχισαν όταν ο κορμός ενός δέντρου έσπασε και έπεσε πάνω σε ένα παγκάκι, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Δείτε εδώ: Δένδρο έπεσε σε παιδική χαρά σχολείου της Κρήτης (Φωτο)

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές με ειδικές ανάγκες αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την παιδική χαρά, καθώς τα κλαδιά που έχει παρατήσει η υπηρεσία πρασίνου, έχουν φράξει την είσοδό της.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Χαμηλάκη:

 «Χθες στις 16 Μαΐου συνεργεία της υπηρεσίας κλάδεψαν όλα τα δέντρα, χωρίς όμως να μαζέψει κανείς τα κλαδιά με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να βγουν έξω και να παίξουν. Απευθύνθηκα στην Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το θέμα και στην συνέχεια μίλησα με την Υπηρεσία Πρασίνου. Σήμερα εμφανίστηκε κάποια στιγμή στο σχολείο ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου Σταύρος Πουμπλάκης, ο οποίος όμως ούτε καν μίλησε μαζί μου. Στην συνέχεια μίλησα και με το Γραφείο Δημάρχου όπου με διαβεβαίωσαν πως θα φροντίσουν το θέμα να διευθετηθεί άμεσα. Όμως ακόμα και τώρα τίποτα δεν έχει γίνει». 

Ενδεχομένως λόγω της περιόδου ο φόρτος εργασίας του Υπηρεσίας Πρασίνου να είναι μεγάλος, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται μια τέτοια αργοπορία, ακριβώς γιατί αφορά μαθητές και κυρίως παιδιά με ειδικές ανάγκες.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί