Mε επιτυχία η πολιτική εκδήλωση της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 26/4 η πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου με θέμα «Πρωτομαγιά 2018. Τώρα με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εργατική εξουσία-τον σοσιαλισμό» με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Ε.Π. Κρήτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου, των εξελίξεων στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας και μπροστά στον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Το μέλος της ΚΕ στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Με τη σημερινή μας εκδήλωση τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου.

Αποτείνουμε φόρο τιμής στους νεκρούς του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, στον Ναπολέοντα Σουκατζίδη και στους υπόλοιπους 199 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή το 1944, στους αδερφούς Χατζηγιώργη και τον Στρατή Περγαλίδη,  στους αναρίθμητους ήρωες της εργατικής τάξης που χάραξαν το δρόμο των εργατικών κατακτήσεων.

Μάλιστα η φετινή Πρωτομαγιά μπορούμε να πούμε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα σύννεφα του πολέμου για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, μέσα σε όξυνση όλων των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών κρατών, πυκνώνουν στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Δ. Βαλκάνια, την Κύπρο, την Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Γίνεται σε μια περίοδο, όπου για 10η συνεχή χρονιά ο ελληνικός λαός ματώνει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς νόμους, από τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους. Τόσο των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όλοι αυτοί, που υπερασπίζονται τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, γονατίζουν το λαό και τη νεολαία μας.

(….) Σήμερα χρειάζεται από όλους επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης γιατί τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου προβάλλουν πλέον απειλητικά.

Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών του, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών, η πάλη που θα βάλει στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

(…) Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, η φετινή χρονιά βρίσκει το Κόμμα μας να γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξης και δράσης του.

Προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ όλοι οι κομμουνιστές έχουμε δεσμευθεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει το Κόμμα μας ακόμα πιο πλατιούς, πιο βαθιούς, πιο γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη, τον ελληνικό λαό.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε, με ισχυρές Κομματικές Οργανώσεις, να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής εξουσίας, για το σοσιαλισμό.

(…) Ο βασικός παράγοντας που κρίνει το ρόλο και την αποτελεσματικότητα του Κόμματος στο εργατικό κίνημα, στην ταξική πάλη, είναι η οικοδόμηση γερών Κομματικών Οργανώσεων σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους της παραγωγής, στο Εμπόριο, στον Επισιτισμό, στον Τουρισμό, στις υπηρεσίες, στους μισθωτούς επιστήμονες, στην Υγεία, στα σχολεία και τις σχολές.

Είναι η αύξηση της επιρροής του ΚΚΕ στη μεγάλη δύναμη του συνόλου της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα στα νεότερα τμήματά της. Να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη δουλειά μας μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Βήμα που θα βελτιώνει αποφασιστικά την πρωτοπόρα δουλειά των κομμουνιστών στο κίνημα, στα συνδικάτα, στην εύστοχη και σωστή επεξεργασία του περιεχομένου των διεκδικήσεων σε συνδυασμό με την προώθηση της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης της πάλης.

(….) Είναι τεράστιο ψέμα το παραμύθι της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα φέρει ευημερία γιατί αυτή η ανάπτυξη προϋποθέτει τσακισμένα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Κανένας εργαζόμενος, άνεργος να μην πιστέψει ξανά τα ψέματα και τις απάτες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων αστικών κομμάτων, των αφεντικών και των ανθρώπων τους. Η νέα εποχή των καπιταλιστών είναι η εποχή της βαρβαρότητας με επίθεση σε όλα τα δικαιώματα στη δουλειά και τις κοινωνικές παροχές που είχαν οι εργαζόμενοι…

Κανένας συμβιβασμός με τους στόχους των καπιταλιστών δεν πρέπει να υπάρξει, καμία συναίνεση για την περίφημη ανάπτυξη, καμία εθνική συναίνεση και ενότητα στην ιμπεριαλιστική ειρήνη και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί