Γενική συνέλευση οικοδόμων

Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου,  και αποτέλεσε σταθμό στην προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς.  Αιχμή των διεκδικήσεων αυτή τη χρονική  περίοδο, όπως επισήμανε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Συνδικάτου, είναι το ζήτημα της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και βελτίωση των όρων και συνθηκών δουλειάς. Στάθηκε στην κλιμακούμενη επιθετικότητα από πλευρά Τουρκίας με τις ενέργειες που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία.  

Τη συνέλευση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γ. Τασιούλας ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε την αναγκαιότητα της ΣΣΕ για τον κλάδο, τις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας από τη μια και από την άλλη την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Στάθηκε στα βήματα που έχουν γίνει στην παρέμβασή της Ομοσπονδίας σε χώρους δουλειάς, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, αλλά και στο ότι αυτή η εμπειρία, αυτός ο τρόπος δουλειάς πρέπει να γενικευτεί σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια.  Επίσης επέστησε  την προσοχή όλων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις συνέπειες που έχουν στη ζωή και το μέλλον μας.

Από τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Συνδικάτου:

Α) στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Β) στη συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βάση της Σούδας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που έχει κήρυξη  η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Γ) στην κλαδική απεργία το Μάιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί