Σε Επισκοπή και Αϊτάνια ο Μανώλης Συντυχάκης

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της Κομματικής Οργάνωσης Χερσονήσου του ΚΚΕ, στα Αϊτάνια και στην Επισκοπή με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Γιώργος Παρθενιώτης, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χερσονήσου.

 

Ο Μανώλης Συντυχάκης περιόδευσε στα δύο χωριά, συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής, που είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες και ξενοδοχοϋπάλληλοι για τα αδιέξοδα που βιώνει ο λαός κάτω από το αφόρητο βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση σε καφενείο της Επισκοπής. Στην ομιλία του, ο Μανώλης Συντυχάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τονίζοντας πως το ΚΚΕ προειδοποιεί εδώ και καιρό ότι οι εξελίξεις στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία κ.α. και η συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων είναι ανησυχητικές. Υπάρχει στρατιωτική προετοιμασία για γενίκευση ενός πολέμου στην περιοχή όπου οξύνονται οι ανταγωνισμοί και σε αυτό το έδαφος κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα και στο Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ.

 

Συνέχισε λέγοντας πως ο λαός μας έχει μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζει πως το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός πολέμων και δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Χρειάζεται επαγρύπνηση από το λαό και καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που έχει μεγάλες ευθύνες όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που στηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, μπλέκουν το λαό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Αυτό αποδεικνύει και η παρουσία των κατασκοπευτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

 

Επεσήμανε πως τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, να μην εμπλακεί η χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό κι αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

 

Κλείνοντας έκανε κάλεσμα να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά, εν όψει και του εορτασμού της 1ης Μάη. Απήυθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής να ισχυροποιήσουν του ΚΚΕ, να συμπορευτούν μαζί του, να ανοίξει ο δρόμος για μία άλλη κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά,  όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί