«Προσκοπική Πυρά» – Εκδήλωση για την ημέρα παλαιού προσκόπου

Την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30, πραγματοποιείται εκδήλωση για την Ημέρα Παλαιού Προσκόπου που φιλοξενείται στο 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Αλικαρνασσού (Θεοτοκοπούλου & Μ. Ασίας, 71601 Νέα Αλικαρνασσός στο Ηράκλειο

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου σας προσκαλεί σε μια μοναδική συνάντηση όλων των Παλαιών Προσκόπων της πόλη μας. Μια πραγματική Προσκοπική βραδιά με πυρά, όπως τον παλιό καιρό… Φορέστε το μαντήλι σας & ελάτε!

Οργάνωση Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.eppi.gr ή στο τηλέφωνο 2818101914.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό, συνεστήθη με τον Νόμο 1066/1917 (ΦΕΚ Α΄ 268) για να συνεχίσει την Προσκοπική Κίνηση η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1910 και λειτουργεί, σύμφωνα με τον Οργανισμό του (Π.Δ. 27/1999, ΦΕΚ Α΄ 26), υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του Σ.Ε.Π. είναι η συμβολή στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, εφήβων και νέων με την χρήση της Προσκοπικής Μεθόδου Αγωγής, η οποία περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και την αυτοεκπαίδευση. Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης (Π.Ο.Π.Κ.), ο οποίος συνεστήθη το 1922 και εδρεύει στην Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Προσκοπισμός στο Ηράκλειο Κρήτης ιδρύθηκε το 1914 με ενέργειες του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το Σ.Ε.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί