Συνάντηση για την 2ετή, υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο Μαλεβιζίου

Συνάντηση της 3μερούς επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου που έχει οριστεί σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για τη σταδιακή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Γ. Μανουσάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Φραντζεσκάκη, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Ε. Κατσάφαρου, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Δ. Αποστολάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Γ. Μακράκης.

Κοινή διαπίστωση, ήταν ότι η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να εφαρμοστεί στα νηπιαγωγεία των Δημοτικών Ενοτήτων Τυλίσου και Κρουσώνα χωρίς πρόβλημα, όχι όμως και στη Δ.Ε. Γαζίου για το σχολικό έτος 2018 – 2019, καθώς ο αριθμός των προνηπίων που πρέπει να φοιτήσουν, είναι κατά πολύ πολύ μεγαλύτερος από την δυνατότητα στέγασης που υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση, η δυνατότητα εφαρμογής του νέου μέτρου θα εξεταστεί σε μελλοντική συνάντηση και για το σχολικό έτος 2019 – 2020, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου και από την μετεγκατάσταση των μαθητών θα απελευθερωθούν αίθουσες διδασκαλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί