Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση-ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο στο Τζερμιάδων ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης με τον κ. Αθανασόπουλο συνεργάτη  τοπογράφο μηχανικό της «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε. (Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.)», για την Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2018 και πρόκειται να εγκατασταθεί ειδική δομή σε χώρο του Δήμου οροπεδίου Λασιθίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες-ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι, ο Δήμος είναι αρωγός και στηρίζει την σύνταξη-ολοκλήρωση του κτηματολογίου στο Οροπέδιο που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου καθώς μέχρι σήμερα η μη δημιουργία-ολοκλήρωση του εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση-λειτουργία όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης αλλά του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας,  γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών. Με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης, ξεκαθαρίζονται μια για πάντα οι ιδιοκτησίες των ακινήτων, (κτιρίων, οικοπέδων, κτημάτων) τόσο των ιδιωτών όσο και του δημοσίου ευρύτερα. Έτσι διασφαλίζεται η περιουσία, μειώνεται η παραβατικότητα, εξασφαλίζονται τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επιχειρηματίες ενώ δημιουργείται ένα υγιές περιβάλλον για την περαιτέρω αξιοποίηση της γης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί