«Αλαλούμ» σε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης στην Κρήτη: Καλεί πολίτες να πληρώσουν ξανά, λογαριασμούς 7 χρόνια μετά!

«Αλαλούμ» φαίνεται να επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Χανίων, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο zarpanews.gr πολίτες που παρέλαβαν μπιλιετάκι με ληξιπρόθεσμες οφειλές από το… 2011, ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται οτι δεν έχουν καμία οφειλή προς την επιχείρηση.

Η ΔΕΥΑΧ έχει καταχωρήσει τα εικονιζόμενα χρέη που παρέλαβε από τους πρώην καποδιστριακούς, περιαστικούς δήμους που ενώθηκαν και αποτελούν τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων το 2011, ωστόσο στους πρώην δήμους Κεραμειών, Σούδας, Θερίσου και Ελ. Βενιζέλου, οι οφειλές του ίδιου έτους δεν φαίνεται να έχουν εισπραχθεί και αποτελούν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την επιχείρηση.

Υπάρχουν καταγγελίες όμως από πολίτες που φαίνεται να ήταν τακτικοί πληρωτές στις υποχρεώσεις τους, και μάλιστα έχουν πληρώσει όλους τους λογαριασμούς, όπως λένε.

Η Κ.Β. και ο σύζυγός της καταγγέλλει στο zarpanews.gr, ότι τους ενημέρωσαν από την ΔΕΥΑΧ για ανεξόφλητο ποσό άνω των 150€ από το 2011, ενώ οι ίδιοι το έχουν καταβάλλει και επειδή δεν έχουν κρατήσει το αποδεικτικό πληρωμής από τότε, προσπαθούν σήμερα να αποδείξουν ότι… «δεν είναι ελέφαντες».

Το όλο ζήτημα έχει ξεκινήσει επειδή οι βεβαιωμένοι χρηματικοί κατάλογοι πέρασαν από τους πρώην περιαστικούς στους νέους, από τους πρώτους μήνες ίδρυσης των καλλικρατικών δήμων, μαζί με όσα φαίνονταν σαν ανεξόφλητα ποσά.

Παρολαυτά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Τζινευράκης, ισχυρίζεται ότι επιχειρήθηκε να βεβαιωθούν στα έσοδα του προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων οι οφειλές των πολιτών για τις ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όμως, είχε τότε γνωμοδοτήσει ώστε τα χρέη να αποδίδονται στην επιχείρηση και όχι στον Δήμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση στους πολίτες για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όσων αφορά στο επιμέρους ζήτημα και τις καταγγελίες των πολιτών, ο κ. Τζινευράκης απάντησε ότι δεν έχει γνώση για τέτοια περιστατικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΥΑΧ θα επιχειρήσει να διαλευκανθεί κάθε αμφισβητούμενη περίπτωση και προς γνώση των πολιτών είπε πως υπάρχει σχετική φόρμα που μπορεί να συμπληρώσει κάποιος, με τη μορφή αίτησης-βεβαίωσης μη οφειλής.

Μάλιστα, ο κος Τζινευράκης δήλωσε πως έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με την αφαίρεση των τόκων και των προσαυξήσεων, την αύξηση της περιόδου αποπληρωμής από τους 24 στους 36 μήνες, ενώ όπως τόνισε, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστούν τακτικές επιβάρυνσης του ΑΦΜ με τα εν λόγο χρέη.

Πάντως, το ερώτημα παραμένει και πρέπει να ξεκαθαριστεί: τι γίνεται με αυτούς που εμφανίζουν τώρα σαν οφειλές, ποσά που είχαν πληρώσει;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί