Ν. Βούτσης: H «καθαρή έξοδος» έχει συνομολογηθεί με όλους τους θεσμούς

Ο Νίκος Βούτσης, σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο «iefimerida.gr» τοποθετείται αναλυτικά για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση, με κορυφαίο αυτό των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. «Δυστυχώς αυτό το σύνηθες τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα, κι έτσι να το διαχειρίζεται η ηγεσία της γείτονας χώρας, δια της καθυστέρησης προς ώρας, διότι δεν έχουν αναβαθμίσει τις κατηγορίες, δημιουργώντας μια ψυχολογία», τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι το περιστατικό θα έπρεπε να έχει λήξει την ίδια ημέρα.

Όπως προσθέτει ο Ν. Βούτσης: «Η Τουρκία είναι ένας γείτονας που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή τη φάση, την πολύμηνη νευρικότητα στην ηγεσία της, λόγω των εξελίξεων στο νοτιοανατολικό μέτωπο των συνόρων της και όχι στο Αιγαίο, το Κυπριακό, στον Έβρο ή στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η νευρικότητα δείχνει αμηχανία, αδυναμία, αλλά ενέχει και επικινδυνότητα».

Αναφορικά με την πορεία της χώρας και της οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018, επισημαίνει ότι «αυτό που έχει ξεχάσει η Νέα Δημοκρατία και σε έναν βαθμό το έχει ξεχάσει και ο κύριος Στουρνάρας, είναι ότι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης έχει συζητηθεί και συνομολογηθεί με όλους τους θεσμούς». «Δεν εφευρέθηκε από το ελληνικό επιτελείο. Να βγούμε δηλαδή στις αγορές με ένα ικανό ποσό, ικανό για όλο το 2019 και για οποιαδήποτε διαταραχή της παγκόσμιας ή της ευρωπαϊκής οικονομίας και άρα να καλύψει τυχόν αδυναμία, ώστε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές με πολύ μικρά επιτόκια», αναφέρει συγκεκριμένα ο Ν. Βούτσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί