Συμπόσιο Πολιτισμού: Παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησαν Βούτσης και Χριστόπουλος από το Ηράκλειο (φωτο-βίντεο)

Το ζήτημα των υποκλοπών αποτελεί << πολύ σημαντικό πλήγμα για τον κοινοβουλευτισμό>> και είναι << δημοκρατική εκτροπή>>, τόνισε προχθές μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης, στην ομιλία του, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο πολιτισμικός φορέας << Συμπόσιο Πολιτισμού>> στην κατάμεστη αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου, ενώ αρκετός κόσμος παρακολουθούσε από τον δρόμο!

Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα του << καθεστώτος >> Μητσοτάκη, το οποίο δεν πρόκειται για παρακράτος , δήλωσε ο κ. Βούτσης, με θύλακες που δρουν εκ παραλλήλου ή εν αγνοία των αρμοδίων, το παρακράτος βρίσκεται στο Μαξίμου. Εν συνεχεία ο ίδιος ομιλητής αναφέρθηκε στον ρόλο των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία έθαψαν ο σκάνδαλο και τις μεγάλες διαστάσεις του κάνοντας << καλλωπισμό >> στον κ. Μητσοτάκη και προσπαθώντας να μη φτάσει η ενημέρωση για το σκάνδαλο στον κόσμο. Χαρακτήρισε << στημένο>> και <<ύβρις >> το γεγονός πως ο κόσμος δεν ασχολείται με τα κορυφαία θέματα της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα ανέδειξε και την καλή πλευρά της ερευνητικής δημοσιογραφίας, και πολύ σημαντική την προσφορά έγκριτων δημοσιογράφων που εργάζονται σε συστημικές εφημερίδες. Μάλιστα είπε πως η <<ΕΦΣΥΝ>>, πραγματοποίησε << άγριο κοινοβουλευτικό έλεγχο >>. Για το κυβερνητικό πόρισμα ήταν δριμύς λέγοντας πως << το πόρισμα της πλειοψηφίας εξυμνεί τον Αντικοινοβουλευτισμό >>. << Ήλπιζα πως τέτοιου τύπου σκάνδαλα θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Ο Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος, τόνισε εμφατικά πως με τις υποκλοπές παραβιάστηκε η συμφωνία της Γ ΄Ελληνικής Δημοκρατίας που ισχύει από το 1975, ότι δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός, <<όπως και ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι εσωτερικός εχθρός>>. Το παρακράτος << μπήκε στην καρδιά του Μαξίμου >> , << το παρακράτος έγινε κεντρικό κράτος στην κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας >>, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολιτικός διανοητής. Στην ιστορία των προέδρων των ΗΠΑ, παραιτήθηκε μόνο ο Πρόεδρος Νίξον με το σκάνδαλο των υποκλοπών και αν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα ήταν στην Αμερική θα είχαν << πέσει με τον πιο παταγώδη τρόπο >>, ισχυρίστηκε ο κ. Χριστόπουλος. Ο ίδιος ομιλητής είπε πως η χώρα μας << έχει γίνει διεθνές εργαστήριο των παράνομων υποκλοπών >>, για να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη ως διέξοδο της Δημοκρατίας, με το εξής επιχείρημα : Οι πολιτικές ευθύνες στην Δημοκρατία αφορούν τα αιρετά πρόσωπα, Μητσοτάκης κ.λ.π. ,όχι τους μετακλητούς. Διέξοδος είναι η παραίτηση του προισταμένου της ΕΥΠ, που επέλεξε την << θεσμική καινοτομία>> να γίνει ο πρωθυπουργός προιστάμενός της. Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και αυτό δεν σημαίνει εκλογές. Παραίτηση Μητσοτάκη, είναι μια θεσμική διέξοδος που δίνει το Σύνταγμα, κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί