Πρόγραμμα Κομποστοποίησης από τον Σύλλογο Αγ.Ιωάννη

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά σε πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης (https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/interreg-acua-20022018.html) στη γειτονιά σας, στα πλαίσια της πράξης ACUA.

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ θα εγκαταστήσει 2 μονάδες Αυτόνομων Μηχανικών Κομποστοποιητών (AMK) των 1-2 m3 σε πολυκατοικίες 12 έως 15 νοικοκυριών ή ομάδες πολυκατοικιών ή σε δημοτικούς χώρους. Οι ΑΜΚ είναι μικρές κλειστές ολοκληρωμένες μονάδες κομποστοποίησης, με μηδενισμό των εκλυόμενων οσμών και των διασταλαζώντων υγρών. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν από το ΤΕΙ Κρήτης για την Διαλογή στη Πηγή, ο δήμος θα τους παρέχει καφέ και μπλε κάδους για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και κομποστοποιήσιμες σακούλες (θα ανανεώνονται).

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ουσιαστικά, θα συγκεντρώνουν τα βιοαπόβλητα τους σε μικρές κομποστοποιήσιμες σακούλες και ειδικούς κάδους, στο εσωτερικό των κατοικιών σας και στη συνέχεια θα τα μεταφέρετε στον ΑΜΚ, όπου θα έχουν πρόσβαση, με τη χρήση κωδικού και κάρτας (δείτε επισυναπτόμενη αφίσα). Στο τέλος της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ το παραγόμενο οργανικό λίπασμα ή κόμποστ.

Επιπλέον, στα πλαίσια της πράξης ACUA δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο που απευθύνονται στους πολίτες του δήμου. Μέσω του ερωτηματολογίου που μπορεί να απαντηθεί ανώνυμα, θα συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με:

– τις γνώσεις των συμμετεχόντων αναφορικά με την διαχείριση αποβλήτων,

– την διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων να συμμετέχουν σε προγράμματα Διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην έρευνα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο https://goo.gl/forms/3ZCREWvbZVKWSoWP2

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί