Μητέρα ζητά να της πάρουν τα παιδιά λόγω φτώχειας

Μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Βόλο απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές ζητώντας να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα παιδιά της, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να αναθρέψει πλέον τα παιδιά της, καθότι είναι άνεργη και φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της, ενώ μοναδικό της εισόδημα είναι το επίδομα πολυτέκνου που λαμβάνει.

Λειτουργός της Εισαγγελίας Βόλου της απάντησε ότι εφόσον θέλει να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των ανηλίκων παιδιών της, πρέπει να κάνει τη σχετική αίτηση που προβλέπει η διαδικασία, αλλά να βρεθεί συγγενικό της άτομο πρώτου βαθμού, όπως η μητέρα της, που μένουν μαζί, που θα αναλάβει την επιμέλειά τους. Η συγκεκριμένη αίτηση – αν κατατεθεί τελικά – θα εξεταστεί από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα προτίθεται να παραδώσει στις κοινωνικές δομές τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ηλικίας 13 και 14 ετών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι απέκτησε τα παιδιά της από διαφορετικούς συντρόφους, ενώ δύο από αυτά είναι αγνώστου πατρός.

Σύμφωνα με τοπικές αρχές, τέλος, πρόκειται για το έκτο ανάλογο αίτημα που υποβάλλεται στο νομό Μαγνησίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί