Η καλύτερη περιφερειακή διαχείριση απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας

Στο πλαίσιο δράσεων προβολής του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βόρειας πεδιάδας, ο πρόεδρος κ. Φραγκιαδάκης Βαρδής, ο αντιπρόεδρος κ.  Αριστείδης Μανουράς, ο Γενικός Διευθυντής κ. Παπαδάκης Γιώργος  και στελέχη του φορέα, συμμετείχαν στην ετήσια περιβαλλοντική έκθεση verde.tec στην Αθήνα από τις 2 έως 4 Μαρτίου.

Εκεί αναδείχθηκαν και προβλήθηκαν πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων από όλη την Ελλάδα από άλλους φορείς αλλά και ιδιωτικές εταιρείες, με τον Φ. Ο. Δ. Σ. Α Βόρειας Πεδιάδας  να επιβραβεύεται για τις περιβαλλοντικές δράσεις του και συγκεκριμένα για την καλύτερη Περιφερειακή διαχείριση απορριμμάτων από τους διοργανωτές και τον πρόεδρο της κεντρικής Ένωσης δήμων Ελλάδος κύριο Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος του φορέα Φραγκιαδάκης Βαρδής δήλωσε:

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να επιβραβεύονται οι κόποι της υπηρεσίας μας. Μέσα σε συγκινητικό κλίμα αλλά και καθώς περνούσαν οι μέρες στο χώρο της έκθεσης διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ πλεονεκτική σχέση και πολύ ικανοποιητικό επίπεδο αναλογικά με το έργο που έχουμε παράξει πάνω στο κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων.   Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε και ενόψει των έργων που επίκεινται στο φορέα να βρεθούμε στο επίκεντρο των εξελίξεων να στηρίξουμε τις περιβαλλοντικές προσπάθειες των δήμων αλλά και να επιλύσουμε προβληματισμούς που αφορούν το κομμάτι της διαχείρισης. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι στα πλαίσια της βάσης της κυκλικής οικονομίας οφείλουμε να ακολουθήσουμε,  να στηρίξουμε και να αναδείξουμε,  βελτιώνοντας το, το μοντέλο της,  ακολουθώντας πρακτικές που θα το κάνουν βιώσιμο απέναντι στο περιβάλλον,  στους πολίτες αλλά και στο σύνολο του κοινωνικού ιστού. Με δράσεις προώθησης για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας,  με πιλοτικά προγράμματα που έχουν άμμεση σχέση με τον νέο νόμο περί διαλογής σε 4 ρεύματα αλλά και κρατώντας στα χέρια μας ένα μεγάλο εργαλείο ( καταγραφές επί σειρά ετών ποσοτήτων απορριμμάτων μέσω της δράσης ” pay as you throw”) διαμορφώνουμε τις εξελίξεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου αλλά και του περιβάλλοντος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί