Προεκλογική συγκέντρωση με… μηδέν ψηφοφόρους! (Φωτό)

Κωμικοτραγικές είναι οι καταστάσεις που βιώνει η Αίγυπτος στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 26-28 Μαρτίου. Ένας ένας οι υποψήφιοι έχουν αποχωρήσει από την κούρσα (ορισμένοι, μάλιστα, συνελήφθησαν όταν ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους), ενώ ανάμεσα στους πολίτες επικρατεί μάλλον κλίμα φόβου.

Ο πανίσχυρος πρόεδρος-στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σισί θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει στην εξουσία της χώρας, ενώ έχει φροντίσει να προειδοποιήσει με κάθε τρόπο τους επίδοξους διαδόχους του.

Ο μοναδικός που έχει μείνει στην κούρσα την προεδρίας είναι ο Μούσα Μουσταφά Μούσα, ο οποίος θέλησε σήμερα να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση. Τελικά, όμως δεν εμφανίστηκε ούτε ένας ψηφοφόρος ή οπαδός.

(AP Photo/Nariman El-Mofty)

Μόνο μερικοί από τους εργαζόμενους στην καμπάνια του πραγματοποίησαν μια σύντομη πορεία στο κέντρο του Καϊρου. Ούτε ο ίδιος ο υποψήφιος εμφανίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχετικά άγνωστος πολιτικός είναι… υποστηρικτής του Αλ Σισί, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ένας ακόμη δημοκρατικός θρίαμβος για την αφρικανική χώρα.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί