Κρήτη: Στο πειθαρχικό Δήμαρχος εξαιτίας λακούβας που στοίχισε τη ζωή νεαρού

Στο πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραπέμφθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος, που το 2010 στα Χανιά, είχε στοιχίσει το θάνατο σε 30χρονο αστυνομικό, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, έπειτα από πτώση σε λακούβα του δρόμου. Αθωωτική ήταν τελικά η απόφαση για τον κ. Βάμβουκα.

Μετά το τραγικό γεγονός και την καταγγελία της οικογένειας του θύματος είχαν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως ο τεχνικός προϊστάμενος και το 6 μελές συνεργείο του δήμου. Ο προϊστάμενος καταδικάστηκε και το συνεργείο αθώωθηκε.

Τον περασμένο Μαϊο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης βρέθηκαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Την περίοδο που συνέβη το μοιραίο περιστατικό, δεν ήταν ακόμη Δήμαρχος ο κ. Τάσος Βάμβουκας, που εξελέγη Δήμαρχος Χανίων μετά το 2014.

Ωστόσο, ο κ. Βάμβουκας, παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική, γιατί διατήρησε στη θέση του τον πρώην προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας και δεν προχώρησε σε ΕΔΕ.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το kriti24.gr, η απόφαση που εξέδωσε η Πειθαρχική ήταν αθωωτική για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν τον νυν δήμαρχο Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί