Στρατιωτικές εγκαταστάσεις φτιάχνει η Τουρκία απέναντι από τα Ίμια (Βίντεο & φωτο)

Εκτενή δημοσιεύματα αλλά και βίντεο για την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων απέναντι από τα Ίμια, στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) της Τουρκίας, φιλοξενούν μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας. Την αποκάλυψη έκανε το πρωί της Τετάρτης η εφημερίδα Cumhuriyet, κι ενώ η ελληνοτουρκική ένταση για το επεισόδιο στα Ίμια παραμένει αμείωτη. Ακολούθησε δημοσίευμα της Milliyet που προσθέτει φωτογραφικό υλικό και βίντεο – ντοκουμέντο με τα τουρκικά πλοία που «προστατεύουν» το σημείο κατασκευής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Cumhuriyet που δημοσιεύθηκαν το πρωί, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται στο νησί Cavus. Η εφημερίδα δημοσίευσε και φωτορεπορτάζ με εκσκαφείς στην παραλία Gumusluk.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στο «περιστατικό έντασης στην περιοχή των Ιμίων, μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών πλοίων», το οποίο συνδέει με την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων κοντά στα Ίμια.

Σημειώνει, δε, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής σκάφος της ακτοφυλακής βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το νησί.

Την κίνηση του σκάφους παρουσιάζει σε βίντεο – ντοκουμέντο, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η ηλεκτρονική έκδοση της Milliyet. Όπως σημειώνει, στο ίδιο σημείο οι Τούρκοι σκοπεύουν να χτίσουν παρατηρητήριο, κίνηση η οποία θα χρησιμεύσει για την προστασία και τον έλεγχο των ελληνικών κινήσεων.

 Cumhuriyet: Τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις απέναντι από τα Ίμια

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί