Πανικός για σχεδόν μια ώρα από λούτρινη τίγρη

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην φάρμα ενός κτηνοτρόφου, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Αμπερντίν της Σκωτίας, ήταν οπλισμένοι και έτοιμοι για όλα.
Ο 24χρονος Μπρους Γκραμπ, είχε καλέσει έντρομος, λίγο νωρίτερα, την αστυνομία, φωνάζοντας στο αυτί της τηλεφωνήτριας πως μια πεινασμένη τίγρη βρισκόταν στον στάβλο με τις αγελάδες του.
Ο Γκραμπ, ήταν ο οικοδεσπότης ενός πάρτι όταν είδε, μέσα από το τζάμι του σπιτιού του, το άγριο ζώο και κάλεσε την αστυνομία. Κλειδώθηκε στο σπίτι του και προσευχήθηκε για τις έγκυες αγελάδες του, να μην καταλήξουν γεύματα του θηρίου. Ο πρώτος αστυνομικός που κατέφτασε στο σημείο, δεν τόλμησε καν να βγει από το αυτοκίνητο, παρότι ήταν οπλισμένος, και προτίμησε να περιμένει τις ενισχύσεις.
Η τοπική αστυνομία επικοινώνησε αμέσως με το τοπικό πάρκο για την χαμένη τίγρη, αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διαβεβαίωσαν τις αρχές πως όλες ήταν στα κλουβιά τους.
Τελικά μετά από επιχείρηση 45 λεπτών έξω από τον στάβλο του 24χρονου, οι αξιωματικοί επιτέλους συνειδητοποίησαν πως είχαν να κάνουν με μία λούτρινη κούκλα που δεν αποτελούσε απειλή ούτε για τις αγελάδες, ούτε και για οποιονδήποτε άλλον πάνω στον πλανήτη. «Αισθάνομαι κάπως ηλίθιος που κάλεσα την αστυνομία, αλλά πίστευα πραγματικά ότι τα ζώα μου κινδύνευαν.
Ήμουν 100% σίγουρος πως ήταν μια αληθινή τίγρη», δήλωνε αργότερα στην Scottish Sun, προσπαθώντας να εξηγήσει γιαί μπέρδεψε τις αληθινές τίγρεις με ένα μεγάλο λούτρινο ζωάκι, από αυτά που πουλούν στα καταστήματα παιχνιδιών. Η τοπική αστυνομία σχολίασε αργότερα στο facebook πως απέκλειε το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα φάρσας από τον νεαρό κτηνοτρόφο καθώς στο τηλέφωνο είχε ακουστεί «πραγματικά τρομαγμένος».
Φεύγοντας, οι αξιωματικοί ζήτησαν από τον Γκραμπ να πάρουν μαζί τους το κουκλάκι, ως ενθύμιο, και ο νέος άνδρας ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να το ξεφορτωθεί. Μυστήριο ωστόσο παραμένει ποιος τοποθέτησε τη λούτρινη τίγρη στο στάβλο με τις αγελάδες – αλλά, όποιος και αν ήταν, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως η «πλάκα» του θα προκαλούσε την επέμβαση ένοπλων αστυνομικών στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί