Φόβοι για νέα τραγωδία στη Μεσόγειο με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες από τη βύθιση πλοίου

Περί τους 90 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών και ενδέχεται να έχουν πνιγεί, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

«Δέκα πτώματα ξεβράστηκαν στις λιβυκές ακτές» και υπάρχουν τρεις επιζώντες, δήλωσε στους δημοσιογράφους τηλεφωνικά από τη Γενεύη εκπρόσωπος του IOM, διευκρινίζοντας ότι 8 από τους νεκρούς είναι Πακιστανοί και 2 Λίβυοι.

«Δύο από τους επιζώντες κολύμπησαν μέχρι την ακτή, ενώ ο τρίτος διασώθηκε από έναν ψαρά», διευκρίνισε η Ολίβια Χέντον.

Σύμφωνα με τους επιζώντες, τουλάχιστον 90 άνθρωποι μπορεί να έχουν χαθεί στην τραγωδία αυτή, στην πλειονότητά τους Πακιστανοί.

Το 2017, 3.138 Πακιστανοί έφθασαν στην Ιταλία διασχίζοντας τη Μεσόγειο από τη Λιβύη, σύμφωνα με τον IOM. Αλλά φέτος ο αριθμός των Πακιστανών έχει αυξηθεί. Περί τις 240 αφίξεις Πακιστανών έχουν καταγραφεί κατά τον Ιανουάριο στην Ιταλία, έναντι μόνον 9 τον Ιανουάριο 2017.

Τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι χάθηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη, ανάμεσά τους περισσότεροι από 2.800 ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με απολογισμό του IOM.

Περισσότεροι από 600.000 θεωρείται ότι έχουν κάνει το θαλάσσιο ταξίδι από τη Λιβύη προς την Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο αριθμός τους έχει μειωθεί από τον Ιούλιο, καθώς, υπό την πίεση της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι λιβυκές αρχές και οι τοπικές πολιτοφυλακές εμποδίζουν τις αναχωρήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί