Γερμανία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι τα καρύδια μπορούν να… πέσουν από το δέντρο

Δικαστήριο στην  Φρανκφούρτη αποφάσισε ότι τα καρύδια μπορούν να πέσουν από το δέντρο, χωρίς ο ιδιοκτήτης του χώρου που βρίσκεται η καρυδιά να υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση για ενδεχόμενες ζημίες.

Η παράξενη αυτή απόφαση αφορούσε έγκλιση μιας  Γερμανίδας κατοίκου η οποία ζήτησε από τον γείτονά της να της καταβάλει 3.000 ευρώ για ζημίες που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητό της από τα καρύδια που έπεσαν επάνω του, από την καρυδιά στην αυλή του.

Το Δικαστήριο δικαίωσε τον γείτονα της γυναίκας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν φέρει ευθύνη, καθώς κατά την διάρκεια σφοδρών ανέμων η πτώση καρυδιών αποτελεί «φυσικό φαινόμενο» και ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρει ότι «δυστυχώς κατά την διάρκεια που πνέουν άνεμοι, η πτώση καρυδιών από ένα δέντρο θα έπρεπε να είναι κάτι αναμενόμενο και ο μοναδικός τρόπος για να περιοριστούν πιθανές ζημιές, είναι η τοποθέτηση προστατευτικών μέσων».

Η γυναίκα από την Φρανκφούρτη όχι μόνο δεν έλαβε τις 3.000 ευρώ, αλλά αντίθετα καλείται να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στον γείτονά της

Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί