Δύο χρόνια φυλάκιση σε γιατρούς γιατί «βοήθησαν» αθλητές να προμηθευτούν αναβολικά

Οι γιατροί που βοήθησαν τον Ιταλό Ολυμπιονίκη των 50 χλμ βάδην Άλεξ Σβάτσερ στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο χρόνων, καθώς και σε δύο χρόνια αναστολής της επαγγελματικής τους ιδιότητας, από δικαστήριο του Μπολτσάνο.

Οι γιατροί Πιερλουίτζι Φιορέλα και Τζιουζέπε Φισκέτο, οι οποίοι εργάζονταν για την ιταλική ομοσπονδία στίβου (Fidal), κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν τον Σβάτσερ, «χρυσό» Ολυμπιονίκη το 2008 στο Πεκίνο, να προμηθευτεί τα αναβολικά.

Από την πλευρά της, η Ρίτα Μποτιλιέρι, τεχνική διευθύντρια της Fidal, καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκισης. Αυτές οι τρεις καταδίκες ήταν οι πιο αυστηρές από τις υποθέσεις που χειρίστηκε ο γενικός εισαγγελέας Τζιανκάρλο Μπραμάντε.

Ο Ιταλός αθλητής είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό 3 ετών και εννέα μηνών, όταν το 2012 παραδέχθηκε ότι είχε κάνει χρήση ερυθροποιητίνης (EPO). Αφού εξέτισε την ποινή του υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ τον Μάιο του 2016 το οποίο ήταν θετικό, αλλά ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ότι έκανε εν γνώσει του χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας και υποστήριξε ότι το δείγμα ούρων του είχε αλλοιωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί