Απέδρασε, το μετάνιωσε, επέστρεψε στις φυλακές και αθωώθηκε!

‘Ενας κρατούμενος στις φυλακές Βόλου απέδρασε, το μετάνιωσε, γύρισε στις φυλακές και τελικά αθωώθηκε!

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 62χρονος Λαρισαίος, ο οποίος κατηγορούταν για απόδραση.

Ο κατηγορούμενος απέδρασε από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις 17 Φεβρουαρίου 2018, ενώ δεν είχε εκτίσει ολόκληρη την ποινή του. Ο φύλακας που εξετάστηκε στο Δικαστήριο ενημέρωσε ότι είχε βρει μία σκάλα έξω από τον χώρο κράτησής του δίπλα από την περίφραξη των φυλακών, όταν πήγε εκεί για να τον αναζητήσει.

Όπως αποκαλύπετι ο «Ταχυδρόμος»του Βόλου, ο 62χρονος κρατούταν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από το 2002 οπότε είχε κριθεί προφυλακιστέος, απουσίασε από τις φυλακές για εφτά – οχτώ μέρες, όμως στη συνέχεια γύρισε πίσω. Ο φύλακας επισήμανε στο Δικαστήριο ότι ενημερώθηκε ότι ο κρατούμενος επέστρεψε στις φυλακές οικειοθελώς.

«Εφυγα για να δουλέψω. Για οικονομικούς λόγους. Εχω παιδιά έξω», είπε απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος και τόνισε ότι στη συνέχεια το μετάνιωσε.

«Δεν είναι καλά να βγαίνεις από τη φυλακή έξω, είσαι κυνηγημένος», είπε τότε ο εισαγγελέας έδρας, με τον κατηγορούμενο να συμπληρώνει ότι «δεν είναι ζωή αυτή».

 Ο 62χρονος είχε εκτίσει ήδη δεκαπέντε έτη κάθειρξης. Με την πράξη του αυτή κινδύνευε να μείνει και όλο το υπόλοιπο της ποινής του στη φυλακή. «Είναι καλύτερα να αποδράσεις από το Νηπιαγωγείο παρά από τις φυλακές. Ο κατηγορούμενος επέδειξε εξυπνάδα και γύρισε πίσω», είπε ο εισαγγελέας έδρας απαλλάσσοντας τον 62χρονο από την κατηγορία.

Μετά την επιστροφή του στις φυλακές ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας απ’ όπου αποφυλακίστηκε τελικά τον Οκτώβριο του 2018. Είχε κηρυχθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση δεκαέξι μηνών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όταν είχε κάνει την απόδραση είχε αιτηθεί αποφυλάκισή του, αλλά η αίτησή του δεν είχε γίνει δεκτή. Mόλις στο τέλος Ιανουαρίου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε επιβάλει βαριές ποινές σε δύο κρατούμενους για το αδίκημα της απόδρασης.

Είχε καταδικάσει έναν 52χρονο Ρουμάνο και έναν 44 Αλβανό σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Οι βαρυποινίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι αν και έχουν διαπράξει πολύ σοβαρά αδικήματα του ποινικού κώδικα και εναντίον τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί